YouSee: Bredbånd uden tv i 2016

Streamingtjenester og ændrede tv-vaner har ført til, at flere danskere gerne vil undvære tv-pakken.

Og det tager Yousee konsekvensen af. Fra 2016 behøver kunderne ikke længere en tv-pakke for at få adgang til bredbånd.

Hidtil har det, som ved de fleste andre kabel-tv udbydere, været et krav, at man havde en tv-pakke, før YouSee ville levere bredbånd. Men det vil ikke længere være tilfældet, oplyser YouSee.

– Det vil især være attraktivt for de 400.000 husstande, som ligger i det, vi kalder YouSee-land, men som ikke er kunder i dag, siger René Brøchner, direktør for YouSee.

Der vil være talende om en løbende proces, hvor det ikke er alle, der fra starten har mulighed for kun at få bredbånd. De første vil få mulighed for bredbånd uden tv fra 1. kvartal af 2016, oplyser YouSee.

Med en større ombygning af vores net og et sluk for de sidste analoge kanaler i begyndelsen af det nye år, får vi skabt de tekniske forudsætninger for, at det kan lade sig gøre René Brøchner, direktør for YouSee

Det vil blive tilbudt til privatkunder, og kan løbende tilbydes bolig- og antenneforeninger, når aftalerne bliver forhandlet.

Pakker ikke fastsat

Inden potentielle bredbåndskunder uden tv-pakke klapper for højt i hænderne, skal YouSee dog finde frem til, hvordan produktet egentlig skal se ud.

Pakkerne er nemlig ikke offentliggjort, og spørgsmålet er, hvordan priserne vil være i forhold til de nuværende abonnementer, hvor tv-pakke er et krav.

– Som vores kabelnet er opbygget i dag, er det ikke muligt at skille tv og bredbånd. Men med en større ombygning af vores net og et sluk for de sidste analoge kanaler i begyndelsen af det nye år, får vi skabt de tekniske forudsætninger for, at det kan lade sig gøre, siger René Brøchner.

Samtidig forventer YouSee løbende at kunne åbne op for endnu flere valgmuligheder for tv-kunderne. Endnu er det kun på tegnebrættet.

– Man kunne forestille sig et tv-produkt, som er rent arkiv-baseret men med tv-kanalernes fulde indhold af programmer, film og serier. Det kunne også være muligheden for at købe en specifik udsendelse som f.eks. en fodboldkamp eller et særligt dokumentarprogram. Men før vi når dertil, er der selvfølgelig nogle rettigheder, der skal på plads i et tæt samarbejde med indholdsleverandørerne, siger René Brøchner.

Får andre udbydere adgang?

Potentielt kan man håbe på, at mindre udbydere fremadrettet vil benytte sig af adgangen til YouSee’s net.

Egentlig har YouSee’s net været åbent for andre udbydere hidtil, men da andre udbydere selv skal forhandle aftaler hjem med tv-kanalerne i YouSee-pakkerne, har ingen endnu benyttet sig af adgangen.

Der har været løbende fokus på problemet – senest da Erhvervsministeriet lavede en rapport om konkurrencesituationen på bredbåndsmarkedet, og blandt andet slog ned på det problem, at TDC selv sad på kobbernetværket i Danmark, samtidig med TDC-ejede YouSee har det største netværk til kabel-tv i Danmark.

I den rapport var der blandt andet snak om at kræve en grundpakke, som alle kan tilbyde på samme vilkår – i stedet tilbyder YouSee nu bredbånd helt uden tv-pakke, og det virker logisk, at andre udbydere vil få bedre mulighed for at bruge YouSee’s net – og at der dermed måske kan komme konkurrenter ind, og tilbyde produkter på YouSee’s kabelnet, på samme måde som mange i dag benytter sig af TDC’s kobbernet.

Mere viden

Læs YouSees pressemeddelelse

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning