Hvad er Facebook

De fleste har efterhånden hørt om Facebook.

Der er næsten nyheder om kendtes pinlige og dumme opdateringer på Facebook hver eneste uge, og du kender sikkert også om folk, der taler om billeder eller samtaler fra Facebook.

Facebook er en side, der kan hjælpe dig med at holde kontakten med familie og venner. Du får en personlig side, hvor du kan skrive oplysninger om dig selv – det kan være om ting som favoritbøger, religion og fødselsdag. Samtidig kan du finde venner, tidligere kolleger, familie og meget andet på Facebook, så det bliver lettere at holde kontakten ved lige – eller måske endda genskabe kontakt.

Mange bruger Facebook til at hjælpe med at huske fødselsdage, holde styr på arrangementer og dele billeder fra ferier eller fester. Det kan eksempelvis være en god måde at følge lidt med i, hvordan det går med børnene og børnebørnene, og det er hurtigt og let at dele billeder og videoer med vennerne.

Man skal dog være opmærksom på, at alle ens venner kan se de oplysninger, du skriver. Så reelt har du to valg: enten skal du kun skrive noget alle vil se, eller også skal du kun blive venner med folk, der må vide alt. Du kan dog også styre, hvilke oplysninger, dine venner kan se.

Alt hvad du laver på Facebook er som sådan anonymt. Hvis du besøger en persons side, får han eller hun det ikke at vide, og hvis du afviser en venneanmodning, bliver brugeren heller ikke gjort opmærksom på det. Hvis du fortryder du er blevet ven med en person, kan du også altid fjerne vedkommende igen – de ting, du skriver på din profil er dog ikke altid anonyme, men med de rigtige indstillinger kan du gøre færre ting synlige for andre brugere.

Besøg Facebooks hjemmeside.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning