Gennemgang af Simviking

Simviking var en udbyder af mobilt bredbånd med fokus på brug i udlandet.

Opdatering – vigtigt!: I juni 2014 lukkede Simviking deres hjemmeside, og eksisterer ikke mere – du kan læse mere om, hvem de var her i guiden, som ikke længere vil blive opdateret. Du kan i øvrigt købe et lignede produkt gennem engelske “Globalgig”, der var den britiske partner. Læs også vores guide til at få mobilt bredbånd i udlandet.

Simviking er den danske del af brandet Globalgig. I januar 2014 har de dækning i 36 lande:

Australien, Hong Kong, New Zealand, Østrig, Belgien, Bulgarien, Cypern, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Irland, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Holland, Norge, Polen, Rumænien, Portugal, San Marino, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Vatikanstaten, Storbritannien og USA (kræver MIFI).

Besøg Simvikings hjemmeside

Der kan være store lokale forskelle på, hvilke netværk de bruger og dermed også kvaliteten. Ofte bruger de 3’s netværk, og det er også tilfældet i Danmark.

Abonnementet kan være interessant både for turister, der kortvarigt er i et eller flere af landene, men det er ekstra interessant for folk, der jævnligt er i udlandet i arbejdsrelateret sammenhæng. Hvis du kun skal bruge mobilt bredbånd i Danmark, kan du generelt finde bedre aftaler – til gengæld bør du med traditionelle abonnementer i udgangspunktet slå data helt fra, når du er i udlandet.

Til sammenligning kan det let koste flere hundrede kroner at sende et billede fra USA til Danmark – med Simviking er det inkluderet i prisen. I EU er priserne dog væsentligt lavere på roaming, og eksempelvis vil det koste dig omkring 10-20 kroner at sende et billede, og det kan let koste dig omkring 40 kroner at se en Youtube-video – så også her, vil der kunne være penge at spare, hvis du vil kunne bare lidt mere end at tjekke mail.

Priser hos Simviking

Simvikings priser er for høje til, at det normalt giver mening at bruge det i stedet for et dansk abonnement. Til gengæld er priserne rigtigt fine, hvis du gerne vil have et abonnement, som du kan tage med dig til et af landene. Du kan typisk finde tilsvarende eller bedre lokale aftaler, hvis du kun er i ét land, men rejser du gennem flere lande, kan der hurtigt være penge at spare, da du kan nøjes med ét abonnement.

Samtidig behøver du kun være bundet til abonnementet i 30 dage, og dermed kan du hurtigt komme ud af abonnementet, hvis du kun er i udlandet i en kort periode. Jo længere tid du binder dig, jo billigere bliver abonnementet dog. Bemærk dog, at du som privatperson ikke kan binde dig i længere tid end seks måneder i følge danske regler – du kan dermed ikke få abonnementerne med længere binding uden cvr-nummer.

Bemærk også at Simviking kun sælger mobilt bredbånd med mobilt wifi eller sim-kort. Mobilt wifi betyder, at du kan have flere computere på nettet af gangen via trådløst WIFI. Det betyder også, at du kan koble de fleste nyere telefoner på enheden, og bruge enhedens abonnement til at give dig dataadgang, når du er i udlandet. Sim-kortet kan bruges direkte i dit eget udstyr (eksempelvis smartphone eller tablet), men bemærk at denne løsning ikke virker i USA – den virker dog i de øvrige lande.

Trustpilot: 7,4

Der er kun to anmeldelser, og indtil videre bør man derfor ikke fokusere alt for meget på Trustpilot score og anmeldelser, da det bliver alt for let påvirket af få anmeldelser. Uanset hvad er det dog værd at bide mærke i, at begge anmeldelser trods alt er positive.

Hjemmesiden

Simvikings hjemmeside er på nuværende tidspunkt svær at finde rundt på. Det kan være svært at gennemskue, hvilke produkter der er og af og til står priser i pund. De vigtigste informationer er på siden, men de kan være lidt svære at finde frem til. Der er sproglige fejl rundt om på siden. Meget af sproget ligner, det har været gennem et oversættelsesprogram på trods af virksomheden er dansk, og generelt er det ikke specielt let at forstå informationerne optimalt.

Det er også generelt svært at navigere på hjemmesiden og finde frem til de informationer man ønsker, selv om de væsentlige informationer i hovedreglen er at finde på siden.

Bestillingsprocessen er på nuværende tidspunkt temmeligt forvirrende, da du skal indtaste din adresse allerede inden du reelt har trykket på, at du vil betale.

Der bliver dog løbende arbejdet på forbedringer, og hjemmesiden udvikler sig generelt i en fornuftig retning – men specielt under bestillingsprocessen, er der plads til mange forbedringer, og ind imellem bliver der også taget skridt i den forkerte og mindre brugervenlige retning.

Netværk til mobilt bredbånd

Simvikings bruger 3’s netværk i flere af landene, men har aftaler på tværs af forskellige udbydere i de mange lande.

Præcis hvor god dækningen er kan naturligvis variere meget fra land til land.

Den store fordel ved Simviking er naturligvis, at du roamer mellem flere lande uden at betale ekstra. Ved andre selskaber betaler du særskilt for dit forbrug i landet, og det vel at mærke til meget høje priser.

Ejerskab

Simviking er en dansk virksomhed. Sammen med en britiskbaseret partner har de skabt produktet Globalgig, og Simviking står altså for den danske del.

Teleankenævnet

Da Simviking er startet i 2013, har der naturligvis endnu ikke været nogen klager.

Besøg Simvikings hjemmeside


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning