3G og 4G dækning i byerne

På Bredbåndsmatch.dk har vi set på dækningen i flere af de større byer, hvis du skal købe mobilt bredbånd.

Vores analyser er basret på de offentligt tilgængelige dækningskort. Nederst i artiklerne kan du se, hvornår vi senest har undersøgt dækningen i de enkelte byer.

Nedenfor finder du vores analyse af dækningen i en række af de større danske byer. Savner du en analyse af dækningen i en by, må du meget gerne skrive til os. Vi opdaterer listen løbende med nye byer.

Byer

Aalborg
Aarhus
Billund
Esbjerg
Fredericia
Horsens
Kolding
København
Odense
Randers
Vejle

Mangler din by/dit område på listen? Skriv gerne til os, hvis du mener byen også vil interessere andre, eller læs hvordan du selv undersøger dækningen.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Generelt om dækningen i byerne

Den generelle tendens er, at Telia har den bedste dækning, hvis man har udstyr, der kan modtage 4g-signaler. Ifølge Telias hjemmeside, dækkede Telia i starten af marts over 140 danske byer.

3 er også godt med i bredden, men er mere dominerende på landet end i byerne. TDC tilbyder høje hastigheder, men har store udsving og flere store huller i byerne. Telenor har generelt den dårligste forbindelse – de har både den laveste hastighed og flest områder med decideret dårlig dækning i byerne.

Det er dog altid en god idé at undersøge dækningen på forhånd, og du skal også huske på, at det sted du sidder med computeren, kan påvirke hastigheden. Bor du i betonbyggeri vil du eksempelvis ofte få markant dårligere signal, så du er aldrig garanteret, at hastighederne lever op til det, der står på dækningskortet.

Der er også forskel på udstyrets evne til at modtage signaler. Især på mobiltelefoner kan det svinge meget, mens de fleste USB-modems har fornuftige antenner.

Husk på, at du altid kan fortryde dit køb 14 dage efter udstyret er modtaget, hvis du har købt dit mobile bredbånd via nettet. Det betyder altså, at du kan få pengene igen, hvis du føler signalet er for dårligt, der hvor du vil bruge det, så længe du gør det senest 14 dage efter købet.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning