Gennemgang af TDC’s dækningskort

TDC er den gamle og store spiller på det danske telemarked, men både når det kommer til telefoni og bredbånd.

Men på 3G-området har de ikke umiddelbart førertrøjen på. Til gengæld har de sat fart på 4G dækningen, hvor de umiddelbart står klart stærkest af de fire netværk – men du bør også ved TDC altid undersøge dækningskortet, hvis du vil bruge din forbindelse et meget specifikt sted.

TDC’s dækningskort bruges også af Fullrate, Telmore og Onfone.

Se TDCs dækningskort

Priser på mobilt bredbånd på TDC’s netværk

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
10 GB 6 mdr. 1192 kr. 99 kr.
(min. pris: 697 kr.)

Hvordan du læser dækningskortet

Se TDC’s dækningskort

I denne video kan du se, hvordan du bruger dækningskortet, og under videoen kan du læse mere om, hvordan du bruger dækningskortet.

TDC har et glimrende dækningskort, og et af de punkter de adskiller sig rent teknisk er, at du kan vælge udendørs dækning i stedet for indendørs. Som standard er det sat til udendørs, hvilket til dels giver mening i forhold til smartphones, men med mobilt bredbånd vil man stort set altid være inden for.

Hvis du vil se det bedste bud på den hastighed, du kan forvente, bør du derfor ændre til indendørs dækning. Omvendt er TDC’s dækningskort det eneste, der tilbyder muligheden for at se indendørs dækning, så det er faktisk den udendørs dækning, der giver det bedste sammenligningsgrundlag med de øvrige dækningskort. Du ændrer mellem indendørs og udendørs dækning i menuen til højre, og det er også den eneste funktion i menuen.

I venstre side af dækningskortene vil du i øverste venstre hjørne se to pile, der peger til højre – hvis du trykker på dem vil endnu en menu dukke op. Her vil du blandt andet kunne se, hvor TDC har planer om at udvide dækningen. Du kan også se TDC’s hotspots, som du får gratis adgang til – du skal dog være zoomet lidt ind på kortet for at kunne se disse.

TDC Dækningskort med 4G-dækning

Dækningskortet viser som standard 4G-dækningen, hvis du holder musen over området, men det kan være svært at gennemskue. Hvis ikke du gør dette, er det svært at gennemskue om hastigheden kommer fra 3G eller 4G. Du kan også se 4G-dækningen ved at klikke i venstremenuen under fanebladet teknologier, hvorved du ser TDC’s 4G-dækningskort.

Når du har lavet dine indstillinger, kan du med pilene skubbe menuerne ind til siden, så der er mest mulig plads til dækningskortet – på den måde får du lettere et bredt overblik over dækningen.

Se dækningskortene

Nedenfor har vi samlet links til udvalgte udbyderes dækningskort, ligesom vi har skrevet, hvilket netværk de enkelte udbydere bruger, så du ikke behøver undersøge det samme dækningskort flere gange.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Sådan navigerer du på TDC’s dækningskort

Du søger på en specifik adresse ved at trykke ”Søgning – adresser mm”. Du kan søge på både byer, postnumre, adresser og nogle naturområder. Hvis du er færdig med din søgning i et specifikt område, og gerne vil søge i et helt nyt kommer du ud til kortet med oversigt over hele Danmark ved at trykke på huset.

Du zoomer ind og ud med de to lupper med plusser og minusser – du skal trykke først trykke på luppen og herefter på kortet for at zoome ind.

Du kan også zoome ind ved først at trykke på zoom luppen, og herefter klikke med musen og holde ned og markere det område, du vil have zoomet ind til. Du flytter lettest rundt på kortet ved først at trykke på knappen over lupperne og herefter kan du flytte kortet ved at holde musen nede på kortet, og rykke i den retning, du vil have kortet.

Hvis du holder musen over et område vil du se et bud på de hastigheder, du kan forvente – men du skal naturligvis stadig forholde dig kritisk til angivelserne, da de i praksis kan være anderledes.

Du kan altid se under dækningskortet, hvornår det senest er opdateret – der kan godt gå mange måneder imellem.

Hvordan er TDC’s dækning?

TDC tilbyder ligesom Telia/Telenor(herunder Call me), Telenor og 3 4G. Indtil starten af 2013 var TDC langt efter Telia på området, men siden er farten blevet sat krafigt i vejret, og i løbet af 2013 har de overhalet og står nu stærkest med meget bred 4G-dækning – en position, som det tyder på, de også vil forsvare i den kommende tid.

TDC har generelt rigtig god 3G-dækning i byerne, men uden for de store byer er der mange områder, hvor dækningen endnu ikke er specielt god, og hvor dine hastigheder ikke vil komme over selv en håndfuld Mbit.

Det er dog også nok til de fleste forbrug, men der er også mange områder, hvor dækningen er endnu langsommere, og du ikke kan bruge mobilt bredbånd og smartphones til ret meget andet end let brug som læsning af nyheder og mails.

Især i Jylland er der problemer med dækningen, og problemet vokser generelt jo længere nordpå, man kommer, men der er mangelfuld dækning i hele landet.

TDC’s licenser til 4G betyder dog, at de allerede om få år formentlig vil kunne tilbyde 4G til over 99 procent af alle danskere. Dette er endda en del af licensaftalen.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning