Gennemgang af Telenors dækningskort

Telenor er en af de ældre spillere på det danske mobil- og bredbåndsmarked, og du husker dem sikkert som både Sonofon og Cybercity.

Telenors 3G-netværk til mobilt bredbånd ligger i toppen i Danmark efter det blevet slået sammen med Telias netværk. Især på 3G-området markerer de to udbydere sig ved umiddelbart at have den bedste dækning.

Det er kun 2G-delen der adskiller sig ved de to udbydere. Mens de står stærkest på 3G-delen, er TDC dog umiddelbart foran, når det kommer til 4G.

Se Telenors dækningskort

Priser på mobilt bredbånd på Telenors netværk

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Hvordan du læser dækningskortet

Telenor har et fornuftigt dækningskort, der giver rigtig nyttig information, så du får et solidt billede af, om du har dækning eller ej.

Du kan søge på specifikke adresser, postnumre, byer og visse naturområder i øverste højre hjørne, og herefter kan du se, hvor god dækning Telenor kan tilbyde med forskellige hastigheder.

Og faktisk tilbyder Telenor et godt gennemskueligt dækningskortet, med deres farvede grafer, som du ser i højre side.

Er der fyldt hele vejen, bør du kunne forvente dækningen er god nok til, at du kan få den angivne hastighed. Er der kun fire farvede felter, kan du forvente at komme nogenlunde tæt på hastigheden, men du risikerer, at hastigheden ikke bliver helt så høj – særligt hvis du befinder dig i betonbyggeri.

Er der kun to streger kan du ikke forvente at hastigheden kommer op på det lovede, men du vil dog formentlig kunne fange signalet og opnå lidt hastighed.

Er der ingen streger, er der ingen dækning, og du bør ikke kunne forvente at få den lovede hastighed – er der ikke farver ud for nogle hastigheder, kan du altså ikke forvente at have adgang til nettet overhovedet!

Du zoomer ind på kortet med plus og minus i venstre side, ligesom du kan rykke markøren eller bruge hjulet på din mus, hvis du vil tættere ind. Du kan altid rykke kortet ved at holde musen nede på kortet, og rykke kortet i den retning du ønsker det.

Du kan vælge at vise kortet som satellit i stedet for kort i øverste højre hjørne, hvilket kan være en fordel, hvis du vil identificere et område i forhold til en bygning eller lignende, som du ved hvordan ser ud, men ikke kender den præcise adresse på.

Se dækningskortene

Nedenfor har vi samlet links til udvalgte udbyderes dækningskort, ligesom vi har skrevet, hvilket netværk de enkelte udbydere bruger, så du ikke behøver undersøge det samme dækningskort flere gange.

Hvis ikke du har adgang til 4G enten på grund af udstyr eller udbyder, så kan du slå 4G signalerne fra ved at klikke på fluebenet – husk at slå begge 4G-typer fra.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Hvordan er Telenors dækning?

Umiddelbart har Telenor den bedste 3G-dækning på deres fælles netværk med Telia.

Til gengæld er de to udbydere overhalet af TDC på 4G-delen, men især i yderområder er det kun 3G, du vil kunne få adgang til hos alle udbyderne, og de er ikke langt efter TDC på 4G-området.

Telenor og Telia deler ikke 2G-master. 2G-master giver dog kun meget langsomme hastigheder til data, så i praksis er det kun brugbart til tale og sms i din telefon.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning