Køb og installation af trådløs netkort

Det er praktisk at have internet gennem en trådløs router, hvis man bor i en husstand med mange enheder i flere rum, der skal på nettet.

Desværre har mange stationære computere ikke trådløse netkort, men det kan der heldigvis let rettes op på.

Du har to muligheder. Du kan købe en trådløs USB-adapter (ofte kaldet WIFI-dongle, men pas på du ikke køber et USB-modem til mobilt bredbånd eller en enhed til Bluetooth), eller du kan installere et decideret trådløst netkort.

Det klart letteste er USB-modellen. Du skal bare sætte USB-stikket i computeren og installere et program til at styre den, hvilket typisk vil ske automatisk – så kan du fange WIFI-signaler, så din computer kan fange signalet fra den trådløse router.

Har du problemer med antallet af ledige USB-porte, eller foretrækker du bare, at kortet sidder “rigtigt” i computeren, kan du også vælge at købe et trådløst netkort, der skal sidde inde i selve computeren.

Du kan spare en lille smule penge, men til gengæld er det også mere besværligt at sætte i, da du typisk skal igang med skruetrækkeren og sætte den korrekt og forsvarligt i computeren. Har du ingen erfaring med at skifte ting i computeren, er USB-løsningen derfor normalt den bedste og mest brugervenlige løsning for dig. Det er let at få til at virke, og det koster oftest ikke meget mere end 100 kroner.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning