Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd er bredbånd, der kommer via trådløse signaler ligesom mobilt bredbånd. Forskellen er, at signalet bliver opfanget af en router, der kan sende signalet videre til flere computere samtidig med kun ét abonnement.

Trådløst bredbånd kan være en fordel, hvis du bor i et område, hvor kablerne er for dårlige til at levere stabilt internet. Det er også en god løsning, hvis du ikke vil have trukket kabler i lejligheden eller huset, men bare vil have en hurtig og praktisk forbindelse.

Trådløst bredbånd er ikke alt bredbånd, der bliver sendt trådløst fra en router – den mest almindelige måde at modtage bredbånd trådløst på, er via en fastnet forbindelse, der er koblet til en trådløs router.

Trådløst bredbånd er ikke ligeså stabilt som fastnet bredbånd. Din hastighed kan svinge meget, ligesom eksempelvis vejret kan påvirke din hastighed.

Du kan både få en routerløsning, eller en mobilt wifi løsning, hvor boksen er meget lille, har batteri. Sidstnævnte har IKKE mulighed for at tilslutte nettet via netværkskabel – men dog ofte en computer via USB-kabel.

Teknologien

Signalerne, der bliver opfanget til din trådløse bredbåndsforbindelse, kan både være 3G og 4G, men det kan også være andre teknologier. Tidligere var blandt andet Skyline fremme med WiMAX-teknologien, men gik konkurs i konkurrencen med traditionel 3G og 4G teknologi, som er teknologien bag de abonnementer, du finder her på siden.

Routeren vil kunne fange signaler overalt i landet i samme omfang som mobilt bredbånd – du vil altså også kunne bruge den i sommerhuset, på campingturen eller hos venner og familie. Den er dog mere klodset, og vil også kræve en stikkontakt.

I udgangspunktet er der ligesom ved mobilt bredbånd databegrænsning på trådløst bredbånd – det er også de samme abonnementer, der bruges til begge dele. Da trådløst bredbånd som regel vil være den primære forbindelse, bør du købe det med så meget data som muligt, medmindre du sjældent er på internettet – ser du ikke ofte Youtube-videoer eller streamer musik, kan du dog formentlig klare dig med 10 GB. Er du kun ekstremt lidt på nettet, kan 1 GB i sjældnere tilfælde også være tilstrækkeligt.

Udbydere, der sælger trådløst bredbånd med det nødvendige udstyr

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning