Mobilt wifi – mobilt bredbånd til flere computere

Det kan være rart og praktisk at have internet med på farten. Det kan med mobilt bredbånd, og udskifter du det traditionelle USB-modem med mobilt wifi, så kan du også være på nettet med flere computere på samme tid.

Der er mange forskellige udgaver af udstyret. Mobilt wifi / MIFI er en lille boks, der kan fordele mobilt bredbånd via WIFI. Den modtager altså trådløse signaler ligesom USB-modems og mobiltelefoner, og herefter fordeler den forbindelsen videre via WIFI.

WIFI er præcis den samme type signal, som din trådløse router og åbne trådløse netværk reelt altid sender, og dermed får du en forbindelse, der virker til rigtigt mange enheder.

Priser på mobilt bredbånd med mobilt wifi

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
30 GB 6 mdr. 1543 kr. 149 kr.
(min. pris: 1543 kr.)

Er mobilt wifi godt at have med på farten?

Mobilt wifi egner sig glimrende til at have med på farten. Typisk fylder den omkring det samme som en smartphone, og den kan derfor som regel let være i computertasken.

Mobilt wifi / MIFI kommer med et lille batteri. Ofte kan det holde strøm i omkring 4-6 timer, men det kan naturligvis svinge mellem de forskellige versioner.

Batteriet kan som regel oplades både ved at koble det til en stikkontakt eller ved at sætte det til opladning i computeren via et USB-kabel.

Der er også forskel på, hvor mange computere, man kan koble til udstyret. Typisk er tallet dog mindst omkring 5-6 enheder. Alt udstyr du kan koble på nettet via WIFI, kan du i udgangspunktet også koble på din mobile wifi enhed. Dermed kan du altså også koble din smartphone på enheden, hvis du er presset mere på dataforbruget på din mobiltelefon.

Du kan normalt ikke koble dig til enheden via et netværkskabel.

Hvordan får jeg mobilt wifi?

En del udbydere sælger mobilt bredbånd med en MIFI-enhed – altså mobilt wifi. Typisk får du her udstyret til en ret fornuftig pris, og samtidig er du sikker på, at udbyderen har de bedste forudsætninger for at hjælpe dig med eventuelle problemer. Til gengæld er du bundet til abonnement i seks måneder.

Du kan dog naturligvis også selv undersøge mulighederne. Du bør især lægge vægt på, at udstyret understøtter både 3G og 4G/LTE, så du er bedst fremtidssikret, og samtidig bør du også overveje, om du skal prioritere eksempelvis batteritid højt. Udbyderne sælger i udgangspunktet enheder, der virker ved, at du sætter sim-kort i dem, men du kan også finde løsninger, hvor du kan indsætte et USB-modem og derved få adgang til nettet.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Du skal både være opmærksom på, hvor meget data, du forventer at bruge og dækningen, der hvor du vil bruge din forbindelse.

Generelt er 10 GB nok, når du er online stort set dagligt, men stort set ikke streamer tv eller radio. Er du kun online et par gange om ugen eller mindre, og streamer du ikke tv, kan du nøjes med omkring 1-2 GB. Vil du kun bruge forbindelsen som en slags nødløsning et par gange om måneder, kan du i udgangspunktet nøjes med de absolut mindste pakker, der er på omkring 0,5 GB.

Streamer du tv, har du brug for meget mere data. En god tommelfingerregel er, at hver gang du har streamet en times tv, har du også brugt 1 GB data. Det kan dog svinge meget fra tjeneste til tjeneste, og flere steder kan du spare en del data ved at skrue ned for kvaliteten i afspilleren – det er dog ikke muligt alle steder.

Dækningsmæssigt er der store lokale forskelle fra udbyder til udbyder. Derfor anbefaler vi, at du kaster et blik på dækningskortene, før du investerer i en forbindelse – især hvis du ikke bor i en af de større byer.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
30 GB 6 mdr. 1543 kr. 149 kr.
(min. pris: 1543 kr.)


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning