Hurtigt bredbånd og god mobildækning til danskerne

65 procent af de danske husstande og virksomheder kan i dag få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit. Det skriver Erhvervsstyrelsen i dag i en pressemeddelelse.

Også mobildækningen er blevet bedre og i 477 af de i alt 586 danske postnumre har 99 procent mobildækning.

De gode tal kommer efter meget fokus på ringe bredbåndshastigheder i udkantsdanmark efter Skylinekrakket. Sidste år var kun 38 procent af danskerne, der kunne få 100 Mbit internet eller mere, og det glæder erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

– Hurtigt bredbånd og god mobildækning er et fundament for vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Derfor er den markante stigning i bredbåndsdækningen en rigtig god nyhed. Stigningen viser, at vi er godt på vej til at opfylde regerings målsætning om, at alle skal have adgang til at få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s i 2020, siger hun i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen bliver der dog også lagt vægt på, at forbrugerne skal huske at tænke på kvaliteten af antennen i mobiltelefonen, hvis de vil være sikre på ordentligt dækning. Har man en telefon med “mindre gode modtageregenskaber” opnår man kun 99 % dækning i 210 af de danske postnumre.

Fokus på udkantsdanmark

Selv om der er en stor stigning ved adgangen til de høje hastigheder, mener Annette Vilhelmsen dog, at der fortsat er plads til forbedringer.

– Der er imidlertid fortsat områder i Danmark, hvor virksomheder og forbruger ikke kan få den mobildækning og den bredbåndshastighed, de ønsker. Regeringen vil derfor i starten af det nye år komme med et udspil, der skal medvirke til at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i hele Danmark, siger hun.

I følge Erhvervsstyrelsens opgørelse kan lidt under 10.000 husstande og virksomheder ikke opnå en forbindelse på 2 Mbit, og omkring 100.000 kan ikke få forbindelse på 10 Mbit.

Læs pressemeddelelsen på Erhversministeriets hjemmeside.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning