Trådløs router til 3G og 4G

Med en trådløs router, der kan opfange 3G- og 4G-signaler overalt, får du samme fordele som med et mobilt bredbånd – du kan bare bruge din forbindelse til flere computere på samme tid.

Du skal bruge præcis de samme abonnementer som til mobilt bredbånd, og månedsprisen er derfor den samme – det er kun udstyret, der er anderledes.

Med 4G er udbyderne for alvor ved at få øjnene op for mulighederne på området, og der er i dag en del udbydere, der tilbyder routere til mobilt bredbånd, så du kan få trådløst mobilt bredbånd til flere computere. Der er to typer udstyr: en egentlig router og en mobil wifi enhed med batteri – sidstnævnte er på størrelse med en smartphone og er dermed mere praktisk på farten.

Har du en smartphone og et stort dataabonnement, kan du også ofte bruge din telefon til at dele forbindelsen fra din telefon til computere via wifi. Bemærk dog, at antennerne i smartphones generelt er ringere end i udstyr til mobilt bredbånd, og wifien kan være mere ustabil. Undersøg også, om du betaler for at overskride forbruget – du kan hurtigt bruge mange GB. Vil du streame i mere end et par timer, er det sjældent en god plan at bruge mobilabonnementet.

Priser på mobilt bredbånd med router eller mobilt wifi

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
80 GB 6 mdr. 1232 kr. 159 kr.
(min. pris: 1232 kr.)
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 1580 kr. 338 kr.
(min. pris: 189 kr.)

Du kan også selv skaffe en trådløs 3G router, der understøtter mobilt bredbånd ved hjælp af eksempelvis sim-kort. Vær opmærksom på, at det kun er meget få routere, der kan sættes et sim-kort i, så sørg for at undersøge, om den understøtter 3G- og 4G-signaler (det vil typisk hedde UMTS(3G), HSPA+(Turbo 3G) og LTE(4G) under specifikationer.) Hvis du køber routeren fra et andet land end Danmark, bør du også undersøge, om den understøtter de rigtige frekvenser. Til 4G/LTE er det typisk 2600, 1800 og 800 MHz, der bruges i Danmark. Til 3G er det 2100 og 900 MHz båndet, der bruges.

Det letteste er dog i udgangspunktet at købe abonnement og router samlet – på den måde kan du også forvente bedre support, hvis du har problemer med at få udstyret til at virke, ligesom du naturligvis er helt sikker på, at udstyret virker i Danmark.

Ligesom med mobilt bredbånd er du afhængig af dækningen, der hvor du er. Læs hvordan du allerede på forhånd undersøger dækningen i dit område.

Hvordan virker 3G- og 4G-routerne?

Nogle routere kan også opfange signalet til mobilt bredbånd fra et USB-modem, hvis det har en USB-port. Det er dog langtfra alle routere med USB-porte, der understøtter dette. Oftest bruges en USB-port i routeren til andre ting – eksempelvis tilkobling af spilenheder. Du kan heller ikke være sikker på, at dit USB-modem understøtter at “dele” forbindelsen med en router. Derfor er det en god idé at kontakte supporten hos din udbyder, inden du selv investerer i udstyret.

Hvis du søger en 3G router, du kan bruge til mobilt bredbånd, skal du først og fremmest sikre dig, at den understøtter 3G og meget gerne også 4G, så den kan fange signalerne med de højeste hastigheder. Det kan godt være, du ikke kan få 4G i dit område endnu, men der går ikke mange år, før det meste af Danmark er dækket, og så er det bittert at skulle skifte udstyr for at få de højeste hastigheder.

Hav styr på dækningen

Da du skal opfange trådløse signaler fra master, er du afhængig af dækningen. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilke hastigheder du kan forvente, der hvor du vil bruge din forbindelse.

Vi har samlet links til dækningskortene fra de forskellige udbydere. Vær opmærksom på, at de små udbydere bruger de store udbyderes netværk. Derfor behøver du reelt kun undersøge dækningen ved TDC, 3, Telia og Telenor.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Undersøg, hvordan routeren opfanger signalerne

Du skal også finde ud af, om routeren tilkobles via USB-stik eller sim-kort, så du er sikker på, du får det rigtige udstyr. Skal du kun bruge sim-kort, kan du spare en del penge i oprettelse og samtidig undgå bindingsperioden ved de fleste udbydere.

Du kan finde løsninger fra 400-500 kroner og op til flere tusinde, og kvaliteten følger naturligvis i nogen grad prisen – men omvendt er du ikke sikker på at få ordentligt udstyr, bare fordi du betaler prisen for det.

Generelt er det dog en god idé at søge væk fra det allerbilligste udstyr, men du bør forvente, at udstyret fra de enkelte udbydere fungere glimrende til et almindeligt behov.

Er du i tvivl om en router vil fungere med et mobilt bredbåndsabonnement, kan du forsøge at kontakte din ønskede internetudbyder eller en forhandler af routere – begge vil formentlig være interesserede i at hjælpe dig bedst muligt, så de kan få et salg, der også er tilfredsstillende for dig.

Har du gode eller dårlige erfaringer med et bestemt mærke router til mobilt bredbånd, hører vi på Bredbåndsmatch.dk gerne om din oplevelse – hvis vi kan danne et generelt indtryk af enkelte routere eller fabrikanter, giver vi gerne rådene videre.

Priser på mobilt bredbånd med router

Vi har samlet priser på mobilt bredbånd hos internetudbyderne. Det medfølgende udstyr i disse priser kan fordele forbindelsen til flere computere via en trådløs router. Der er stor forskel på det medfølgende udstyr, men ved at klikke “vis mere”, kan du se, hvad der følger med. Mobilt Wi-Fi er små meget praktiske bokse, der kun fordeler trådløst via WIFI, mens trådløse routere også kan tilkobles via kabel, og typisk er mere stabile, men også mindre mobile.

 

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning