Hvad er et USB-modem

Mobilt bredbånd kommer som regel med et USB-modem.

Det er et lille USB-stick, som du måske kender det fra din trådløse mus eller et USB-hukommelseskort. De er typisk omkring 8 centimeter lange og altså meget lette at tage med, og samtidig er de lige til at sætte ind i din computer.

Der er et lille sim kort i modem’et, der automatisk bliver installeret på din computer, når du sætter det ind, og herefter er du på nettet – af og til kan du dog opleve, at du skal logge på dit modem, når du åbner for Internet Explorer eller den browser du bruger – det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du har et forbrugsafregnet abonnement.

Som regel køber du dit udstyr, når du køber abonnement. Dermed beholder du også dit USB-modem, når dit abonnement bliver opsagt. Hos enkelte udbydere lejer du dog modem’et. Som regel er modem’et så billigt, at det er den bedste aftale for dig, hvis du køber det.

Priser på mobilt bredbånd via USB-modem

Vi har samlet priser på abonnementer, hvor der følger et USB-modem med i prisen.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

I USB-modem’et er der alt, hvad du skal bruge for at komme på nettet: modem og antenne. I bund og grund er det en meget simpel form for telefon, der opfanger de trådløse signaler(primært 3G), som er præcis de samme som telefoner – især smartphones – også bruger. De trådløse signaler giver dig adgang til nettet, som altså bliver sendt til din computer via USB-tilslutningen. Det kan dog være en god idé at undersøge dækningen, inden du bestiller abonnement.

I Danmark følger der normalt et Huawei USB-modem med abonnementerne til mobilt bredbånd, men enkelte sælger også med ZTE USB-modem. Er du interesseret i et USB-modem fra en anden leverandør må du i udgangspunktet søge mod elektronikforhandlere. Her er der – især på nettet – et større udvalg af leverandører, men supporten fra internetudbyderen er ikke af samme kvalitet, når de ikke selv har solgt dig udstyret. Vi har skrevet om USB-modems fra de to leverandører:

Huawei USB-modem

ZTE USB-modem

USB-modem betyder binding

USB-modem’et følger stort set altid med i abonnementet, og faktisk er det en af årsagerne til, du stort set altid er bundet til abonnementet. Udbyderne sælger dig nemlig modem’et forholdsvis billigt, og det betyder, at de er nødt til at være sikre på at have dig som kunde i en periode, hvis det skal være en god forretning for dem.

Der er USB-modems af forskellige kvaliteter, og som regel følger de nogenlunde abonnementerne. Køber du et 4G-abonnement, bør dit USB-modem kunne understøtte 4G-signaler, men køber du et abonnement uden 3G, kan du næppe heller bruge modem’et til 4G, hvis du vil bruge det ved en anden udbyder senere eller din udbyder en dag også åbner op for et 4G-netværk.

USB-modem’et understøtter heller ikke nødvendigvis de allerhøjeste hastigheder, og faktisk er der flere udbydere, der sælger standardmodems, der ikke kan leve op til den hastighed, som de sælger deres abonnementer med – som regel er de dog ikke langt fra at kunne nå de højestes hastigheder, og desuden betyder dækningen alligevel, at du sjældent kommer helt op på de hastigheder, som udbyderne sælger mobilt bredbånd med.

Ulempen ved et USB-modem er, at du kun kan have en computer på nettet af gangen. Enkelte udbydere sælger dog også mobilt bredbånd, hvor der følger en router med, der kan opfange de trådløse 3G- og 4G-signaler.

Den største og langt mest almindelige udbyder af USB-modems er kinesiske Huawei, og alle udbyderne sælger deres abonnementer med Huaweis modems – dermed skal du altså selv aktivt vælge dem fra, hvis du vil have et USB-modem fra en anden leverandør.

Hvor er der signal til bredbånd vis USB-modem?

Når du skal have bredbånd via USB-modem, er du afhængig af, at der er dækning, der hvor du skal bruge det. Generelt er der efterhånden fin dækning rigtig mange steder, men både i byer og især på landet er der flere steder med mindre god dækning. Derfor er det en god idé at tjekke dækningen på udbydernes dækningskort.

Telias dækningskort

Telias netværk bruges også af Call Me

TDC’s dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate, Onfone, Dansk Net og M1.

3’s dækningskort

Bruges også af Oister.

Telenors dækningskort

Telenors netværk bruges også af CBB Mobil

Priser på mobilt bredbånd med USB-modem

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning