Virker mit USB-modem med et andet sim-kort

Dit USB-modem kan normalt fint bruges med et andet abonnement – er det en ældre model, kan det dog være en idé at få et nyt.

Har du et USB-modem som du vil bruge enten på ferien med et udenlandsk abonnement eller hos en ny udbyder?

Så er der flere ting, du bør have styr på, inden du bestiller abonnementet, for teknologien rykker sig konstant. Da du fik dit mobile bredbånd har du formentlig også fået en brugsvejledning med, hvor det bør fremgå, hvilke teknologier, modem’et understøtter. I Danmark er det meste mobile bredbånd baseret på UMTS (3G) og HSDPA (Turbo 3G, og også kendt som HSPA+). Understøtter dit modem de to teknologier, er du forholdsvis sikker på, at du kan modtage mobilt bredbåndssignaler.

Vær opmærksom på, at enkelte steder lejer man sit modem ved udbyderen – derfor kan du komme ud for, at modem’et skal leveres tilbage, men langt de fleste steder, er det dig selv der ejer modem’et.

Priser på mobilt bredbånd uden modem

Vi har samlet priser på mobilt bredbånd uden udstyr – du får altså kun et sim-kort, som er lige til at sætte i dit USB-modem. Som regel er abonnementerne uden binding, når der ikke følger udstyr med.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 393 kr. 49 kr.
(min. pris: 148 kr.)
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
10 GB Ingen 474 kr. 79 kr.
(min. pris: 79 kr.)
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: Telia/Telenor)
15 GB Ingen 595 kr. 99 kr.
(min. pris: 100 kr.)

De fleste udbydere sælger mobilt bredbånd uden udstyr, og som regel betyder det, at du heller ikke er bundet af abonnementet. Der er dog enkelte udbydere, der stadig binder deres kunder i seks måneder, men er du næsten sikker på, du også vil have forbindelsen om et halvt år, bør du ikke lægge vægt på dette.

Vær opmærksom på, at det ikke er sikkert dit udstyr understøtter de fulde hastigheder, men generelt vil du også få en ganske brugbar forbindelse, selv om hastigheden er på under 10 Mbit – til ganske almindelig surf, vil du ikke kunne mærke særlig stor forskel.

Vil du også kunne opfange 4G-signaler, skal modem’et også understøtte LTE. Har du ikke købt dit modem i forbindelse med et 4G-abonnement, understøtter dit modem næppe LTE. Du skal naturligvis også være opmærksom på, hvilket styresystemer, dit modem understøtter, hvilket også vil fremgå af brugsvejledningen, men virkede modem’et før i et styresystem, virker modemet naturligvis også stadig efter du skifter abonnement.

Du skal også være opmærksom på, hvor høje hastigheder, dit mobile bredbåndsmodem understøtter. Mange modems der ikke er købt indenfor det seneste års tid eller to, understøtter ikke hastigheder på mere end 2-5 Mbit, så vil du have hurtigere hastigheder, kan det være du er nødt til at investere i et nyt USB-modem.

Vær opmærksom på, at ligesom en mobiltelefon kan være sim-låst, kan et USB-modem også være det. Derfor kan det være en god idé at undersøge på forhånd, om det er tilfældet med dit modem, og det letteste er at kontakte din oprindelige udbyder, hvis du er i tvivl. De skal også hjælpe dig med at låse det op, hvis du er uden for bindingsperioden. Ofte er USB-modems dog ikke sim-låst.

Hvis du ikke kan finde brugsvejledningen til dit USB-modem, kan du finde specifikationerne via en søgning på mærket via Google. Du finder som regel modellen på bagsiden af dit USB-modem.

Hvilken teknologi bruger de i udlandet?

Vil du bruge dit mobile bredbånd i udlandet, kan det være svært at finde frem til teknologien i landet. Du kan prøve at klikke dig rundt på udbydernes hjemmeside – navnene kan du eksempelvis ofte kan finde frem til via Wikipedia.

Her kan du af og til også finde frem til teknologierne i de enkelte lande. Desværre er det ofte svært, da udbydernes sider ofte kun er på det lokale sprog, og lad os bare indse det: selv om ferien går til Bulgarien, er man ikke nødvendigvis en ørn til bulgarsk. Har du dit USB-modem med samt hvilke teknologier det understøtter, bør personalet i internetudbydernes butikker i de enkelte lande dog kunne informere dig om, hvorvidt det kan bruges eller ej.

Der kan både være forskel på teknologier, men også frekvenser for den enkelte teknologi kan sætte en bremse for dit udstyr.

Hvor sidder sim-kortet?

Sim-kortet er typisk placeret under en klap, der er på bagsiden af dit USB-modem i den modsatte ende af selve USB-stikket.

Undersøg dækningen

Inden du skifter udbyder, kan det være en god idé at kaste et blik på udbyderens dækningskort, så du på forhånd har et godt billede af, hvilken hastighed, du kan forvente. Dækningskortene er dog kun vejledende, så du kan godt ende med at modtage en hastighed, der er lavere end angivet – især hvis du bruger forbindelsen indendørs.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning