Mobilt bredbånd med 10 GB data

10 GB er en ganske solid datapakke til mobilt bredbånd for langt de fleste brugere, og du kan være en hel del online.

Du kan være på nettet stort set dagligt i flere timer, og der er også plads til en smule tv- og musikstreaming. Det betyder, at en del vil kunne bruge forbindelsen som den eneste adgang til nettet – streamer du et par timer eller mere hver uge, kan du dog komme i problemer med en 10 GB datapakke.

Priserne betyder, at det ofte kan være et fint alternativ til traditionelt bredbånd eller en oplagt mulighed for at få internet i eksempelvis sommerhuset.

Priser på mobilt bredbånd med 10 GB data

Nedenfor finder du forskellige abonnementer til mobilt bredbånd, der inkluderer 10 GB data. Til abonnementerne medfølger der i udgangspunktet et USB-modem, og hos flere af udbyderne kan du blive fri for bindingsperioden, hvis du ikke skulle have brug for modem’et. Husk, at der er forskel på dækningen hos de enkelte udbydere.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-71 Mbit
(Netværk: Telia/Telenor)
10 GB Ingen 644 kr. 99 kr.
(min. pris: 149 kr.)

Hvornår er 10 GB et godt valg?

Hvis du vil bruge mobilt bredbånd som supplerende linje et par gange om ugen, men streame rigtigt meget musik og tv, når du bruger det, så kan det være glimrende at bruge en 10 GB linje. Det kan eksempelvis være, du ofte er i sommerhuset, hvor du gerne vil bruge dit mobile bredbånd som adgang til forskellige tv-programmer. Der er data nok til en del streaming – det kan dog være en idé at sætte kvaliteten relativt lav, da du så vil bruge mindre forbrug. Typisk vil der være til omkring 8-20 timers tv, så vil du streame i den høje ende af dette, bør du overveje mere data.

Streamer du dagligt musik og tv, vil du dermed heller ikke have nok data med en 10 GB linje, men bør formentlig gå helt op på 100 GB. Generelt er det dog i så fald i udgangspunktet bedre med en traditionel bredbåndslinje, da den er langt mere stabil til streaming af musik og tv, men man kan naturligvis af forskellige årsager alligevel være bedre stillet med en mobil bredbåndslinje.

Hvis du ikke streamer eller downloader store filer, får du svært ved at løbe tør for data med 10 GB – og det er således et godt valg, selv om du er online i flere timer hver dag.

Hvis du overskrider din forbrugsgrænse sætter de fleste udbydere blot din hastighed ned, men enkelte blokerer helt for linjen måneden ud, mens andre kræver ekstra for dit forbrug. Hastigheden bliver sat så lavt, at du kan surfe på nettet, hvis du har en god portion tålmodighed, men du kan ikke streame tv eller musik – og du skal være forberedt på, at din tålmodighed altså bliver sat på en prøve – lidt samme følelse, som når du handler i det lokale supermarked klokken halv fem, og skal suse frem og tilbage mellem kunder, og ser køen til kassen starter ved kølediskene.

Husk at være opmærksom på, om der følger udstyr med. Flere og flere udbydere er begyndt at sælge mobilt bredbånd uden USB-modem som standard, men du kan stort set altid købe et med for relativt billige penge – det betyder dog også, at du hos langt de fleste udbydere vil være bundet til abonnementet i seks måneder, men det betyder til gengæld også, at du får USB-modem’et relativt billigt.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning