Mobilt bredbånd med 100 GB data

Mobilt bredbånd har udviklet sig meget de seneste år, og i dag er det muligt at få pakker med op til 100 GB data – det betyder, at langt de fleste vil have nok data til deres forbindelse.

100 GB data er for dig, der jævnligt streamer eller downloader større filer. Holder du dig helt fra streaming eller download af større filer, så er 20 GB som regel mere end rigeligt for dig.

Du skal streame en del tv, før du har brug for 100 GB data. En god tommelfingerregel er, at 1 GB giver dig en times streaming i fornuftig kvalitet. Med andre ord kan du streame over tre timer hver dag i løbet af måneden med 100 GB, og samtidig har man stadig nok data til, at der er plads til almindelig surf.

Tre timer lyder måske ikke så voldsomt, men de fleste af os har trods alt dage, hvor fjernsyn og internet får lov til at hvile, og det er kun meget få personer, der bruger mere end 100 GB i løbet af en måned. Pas dog på med streaming i HD, da det sluger væsentligt mere data – kør gerne indstillingen en anelse ned.

Priser på mobilt bredbånd med 100 GB data

Vi har samlet priser på internet med 100 GB data, hvor der medfølger USB-modem. Både Call me, Telenor og Telia tilbyder dog også muligheden for, at du kan dele forbindelsen med enheder, der gør du kan få flere computere på nettet samtidig.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
30 GB 6 mdr. 1492 kr. 149 kr.
(min. pris: 747 kr.)
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Hvornår er 100 GB for lidt

I sjældne tilfælde kan man godt løbe tør for 100 GB data, men holder du dig fra HD-streaming er det svært, men kan dog ske – primært hvis du udskifter USB-modem’et med en router til mobilt bredbånd eller mobilt wifi. Det kan eksempelvis blive tilfældet i den store familie, hvor 1-2 gerne vil streame en del, en henter jævnligt store filer, og generelt er flere i familien hele tiden på.

Selv i familier med 3-4 computere på nettet samtidig via router, vil 100 GB dog ofte være nok – og ellers sælger eksempelvis Telia mobilt bredbånd med hele 500 GB, hvor din computer altså næsten kan stå i døgndrift og streame tv.

Der er dog ulemper ved mobilt bredbånd, man bør være opmærksom på. Dels er hastigheden mere ustabilt end med traditionelt bredbånd, da det kan blive påvirket af vind og vejr – dog ikke så meget, at du vil opleve signalet forsvinder helt i eksempelvis regnvejr, medmindre signalet i forvejen er meget svagt og tæt på ubrugeligt.

Mobilt bredbånd er heller ikke specielt anvendeligt til spil over nettet, hvis spillet kræver hurtige reaktioner. 4G har dog hjulpet en del på dette, men det er stadig ikke optimalt.

Bor du i et område, hvor der er mange brugere knyttet til hver mast, kan du også opleve, at hastigheden er langsommere i spidsbelastningsperioder. Det vil altså vel at mærke især være i de tidsrum, hvor du sikkert normalt også selv gerne vil på nettet. Det kan især være et problem i store og mellemstore byer, men det kan også blive et problem i visse yderområder.

Derfor er der altså fordele ved traditionelt bredbånd frem for mobilt bredbånd, men omvendt behøver du ikke blive ramt af disse gener specielt tit, og samtidig får du en forbindelse, du kan have med i eksempelvis sommerhuset, kolonihavehuset eller ligefrem på campingferien.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning