Gennemgang af Oister

Oister er et mobilselskab, der oprindeligt startede i 2008 udelukkende med mobilt bredbånd.

I dag fylder abonnementerne til mobiltelefoni mere i de fleste danskeres bevidsthed. Det åbnede de for i 2010, men mobilt bredbånd er stadig et væsentligt produkt hos Oister. Oister skifter jævnligt ud i pakkerne, men som regel har de et fint udvalg til både streaming og til det helt basale behov.

Besøg Oister’s hjemmeside

Oister har siden starten være drevet af 3, og bruger derfor også 3’s netværk til både mobilt bredbånd og mobiltelefoni. Derfor har de dækning en del steder – men som ved alle udbydere, er der huller i dækningen.

Priser hos Oister

Vi har her samlet priser på mobilt bredbånd med udstyr – nogle af abonnementerne er med router, andre med trådløs router. Som Oisters pakker er i skrivende stund, tilbyder de de mindste pakker med USB-modem, og de største med trådløst udstyr. Du kan også købe alle pakker uden udstyr, hvorved du hverken er bindet eller har udgifter til udstyr. SIM-kortet kan også bruges i tablet.

Oister er i den helt billige ende både på mobilt bredbånd og mobiltelefoni – særligt hvis du bruger meget data. De skifter ofte ud i pakkerne, så hvem de præcis passer til kan variere, men generelt er de gode til at ramme forskellige behov.

Oister har normalt ikke binding, dog med visse undtagelser når udstyr følger med. Oister halter lidt på dækningen, men prisen gør til gengæld, at de stadig er en udbyder, der er et rigtigt godt valg for mange – større er forskellen på dækning ikke.

Oister er et billigt selskab, men til gengæld er der ikke mange muligheder for at få ekstra ydelser, ligesom deres udvalg af mobiltelefoner er ret beskedent.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
1000 GB 6 mdr. 1573 kr. 229 kr.
(min. pris: 428 kr.)

Trustpilot: 6,9

På Trustpilot kan forbrugere anmelde selskaber efter deres oplevelser med produktet. Man giver både en karakter og en kommentar til oplevelsen.

Sammenligner man med lignende mobilselskaber, som CBB og Call me er scoren ikke imponerende – de ligger i midterfeltet blandt udbyderne, men i den ringere ende blandt de udbydere, de normalt vil sammenligne sig selv med.

En del føler, at kundeservice for ofte har lukket, og samtidig har flere været utilfredse med oprettelse og/eller opsigelse af abonnement, ligesom nogle brokker sig over dækningen.

Der er også kritik fra kunder, der har tegnet abonnementer, hvor det har været markedsført, at prisen gælder “for altid”, men hvor pris og indhold så alligevel er blevet ændret.

Generelt virker de fleste dog endda rigtigt glade for abonnementet og især pris og dækning. Flere roser kundeservice for at være meget hurtige til at besvare henvendelser via mail, mens det til gengæld virker til at være sværere at komme igennem over telefonen, hvor flere rapporterer om ventetid på 30 minutter eller mere.

Hjemmesiden:

Oisters hjemmeside har en glimrende hjemmeside, hvor der er gode beskrivelser af de enkelte abonnementer, så du kan finde frem til, om du er i gang med at træffe det rigtige valg.

Man kan savne enkelte mere specifikke informationer, men generelt er der let adgang til det allervigtigste.

Oister prøver ligesom med abonnementspakkerne løbende nye ting af på hjemmesiden, uden decideret at lave store ændringer i designet.

Netværk til Mobilt bredbånd

Oister bruger 3’s netværk. Det har tidligere haft ry for at være det bedste på især 3G-området og til data på mobilen, men efter 4G blev introduceret er de faldet efter, og i dag har de ry for at være ringest blandt udbyderne.

Generelt er der rigtigt god dækning i Danmark, og mange steder er dækningen stort set ens blandt udbyderne, så man skal ikke nødvendigvis lade sig skræmme for meget af dækningen. Ikke desto mindre, er der flere huller på 3’s netværk, og man skal se længere efter 4G-master – men i mange områder er 3 på niveau med de øvrige.

Det kan dog være en ekstra god idé at kaste et blik på dækningskortet, før du står uden mobilsignal på eksempelvis din hjemmeadresse.

Se dækningskortet på Oisters hjemmeside.

Ejerskab:

Oister er en del af 3 og har altid været det. Oisters kunder har lige adgang med 3’s kunder til deres netværk – den største forskel på de to udbydere er, at Oister er et prisniveau lavere, men der til gengæld følger flere fordele med i 3’s egne abonnementer.

Teleankenævnet

I 2015 var der 4 klager over Oister – klager fik delvist medhold i den ene, og to blev løst i forlig, mens den sidste klager altså ikke fik medhold.

I 2014 var der 7 klager, hvor klager igen fik delvist medhold i en enkelt sag, en enkelt blev løst i forlig, mens de øvrige 5 klagere ikke fik medhold.

I 2013 var der 3 klager, hvor to blev løst i forlig, mens den sidste ikke gav medhold.

Alt i alt er det et ikke ubetydeligt antal klager, Oister har haft, men omvendt er det heller ikke kritisk mange. 2014 var nok en anelse højt i forhold til Oisters størrelse, men siden er det igen faldet til et mere forventeligt niveau.

Forhandlere:

Oister.dk

Priser på mobilt bredbånd fra Oister med modem

Her lister vi Oisters priser med udstyr – det kan både være USB-modem og trådløs router.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
1000 GB 6 mdr. 1573 kr. 229 kr.
(min. pris: 428 kr.)

Priser på mobilt bredbånd fra Oister uden udstyr

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
10 GB Ingen 474 kr. 79 kr.
(min. pris: 79 kr.)
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
100 GB Ingen 894 kr. 149 kr.
(min. pris: 149 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning