Gennemgang af Dansk Kabel TV

Dansk Kabel TV har eksisteret siden 70’erne, og tilbyder kabel-tv i flere områder i Danmark. De har omkring 200.000 kunder, og kan – ligesom de øvrige kabel-tv udbydere – tilbyde bredbånd på kabelnettet.

Dansk Kabel TV arbejder gennem samarbejde med bolig-, antenne- og grundejerforeninger. Virksomheden blev oprindeligt startet af fire regionale teleselskaber. Disse slog sig i 90’erne sammen, og siden sammenlægningen har de været helt ejet af YouSee, der i dag er ejet af TDC.

Priser på bredbånd

Priserne svinger lokalt, men generelt er bredbånd via kabel-tv ofte muligt til en rigtig fordelagtig pris. Derfor kan kabel tv udbyderen som regel sagtens konkurrere på priserne med udbydere med mere traditionel teknologi.

Trustpilot: 7,7

De fleste roser både service, produkt og levering, og 7,7 er da også en fin score – ikke mindst, hvis man sammenligner med YouSee og Stofa, der er de to øvrige blandt de markante udbydere af kabel-tv. Især kundeservice og hjælp til kunderne får en del ros.

Der er også kritik af Dansk Kabel TV – de fleste er nyere brugere, der har oplevet startvanskeligheder, men der er også kunder, der har været utilfredse med opkrævningerne og kvaliteten af intern.

Hjemmesiden

Langt hen af vejen er siden fornuftigt bygget op, men det kan være lidt svært at finde frem til priserne på for eksempelvis bredbånd – det skyldes til dels, at priserne varierer lokalt afhængigt af den præcise samarbejdsforening.

Processen kunne dog stadig være både smartere, mere logisk og markant hurtigere. Der er mange informationer på hjemmesiden. Den lidt besværlige proces på hjemmesiden grundet lokale forskelle, er med til at gøre det en anelse uoverskueligt til tider, men alt i alt er det også positivt med informationer om mange relevante emner.

Netværk til mobilt bredbånd

Dansk Kabel TV tilbyder umiddelbart ikke mobilt bredbånd på nuværende tidspunkt. De har tidligere gjort, og som TDC-ejet selskab vil man naturligvis være koblet på via TDC’s master.

Mobilt bredbånd er/var kun muligt for eksisterende kunder.

Ejerskab

Dansk Kabel tv er en del af TDC-familien, idet de er ejet af TDC-ejede YouSee. De har oprindeligt eksisteret siden 70’erne, og har siden 90’erne været ejet af YouSee.

Teleankenævnet

Dansk Kabel TV havde præcis en klage i både 2015, 2014 og 2013 – i alle tre sager fik klager ikke medhold. Det er et acceptabelt niveau for en udbyder som Dansk Kabel TV – umiddelbart kunne tallet ligge lavere, men omvendt er tre så lavt et tal, at det ikke er bekymrende.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning