Værd at vide om Altibox

Altibox er en lokal Midt- og Vestjysk udbyder af fibernet. Ligesom Waoo! samarbejder de med en række energiselskaber, men markant færre – nemlig seks elselskaber.

Altibox er modsat Waoo! ikke ejet af selskaberne selv, men er en norskejet virksomhed, der også har en markant kundebase og udbredelse i Norge, hvor de umiddelbart står stærkere end i Danmark. De enkelte fibernet er dog ejet af de enkelte elselskaber, der altså samarbejder med Altibox – derfor kan der også være lokal forskel på kvalitetsoplevelsen og udbredelsen afhængigt af, hvilket selskab der står for fiberen i dit område.

Selskabet dækker primært Vestjylland og det vestlige/sydvestlige Midtjylland.

De seks energiselskaber, der samarbejdes med er: Thy-Mors Energi, Ikast Værkerne, NOE, MES, Grindsted El- og Varmeværk og Fiber Backbone, der er ejet af de fem øvrige selskaber.

Altibox tilbyder primært fiberinternet, som er den mest moderne form for fastnet bredbånd. Det er i teorien det mest stabile og bedste internet på markedet. I praksis kan der være forskelle mellem de forskellige selskaber, men du kan altså i udgangspunktet forvente en forbindelse af meget høj kvalitet.

Altibox tilbyder også tv via fiber. Desuden tilbyder de både mobiltelefoni, mobilt bredbånd og fastnettelefoni. Det er dog umiddelbart primært fiberprodukterne, der satses hårdest på.

Priser og hastigheder hos Altibox

Priserne følger nogenlunde markedet for fiberbredbånd, men der er både pakker, der er billigere og dyrere end andre steder på markedet. Altibox har et bredere udvalg af hastigheder end de fleste udbydere af fiber bredbånd, og det betyder blandt andet, at de også er interessante for dig, der ikke behøver specielt høj hastighed.

Priserne for mobiltelefoni og mobilt bredbånd ligger i den højere ende af markedet – i særlige situationer kan deres produkter dog give mening også på dette område, men i hovedreglen kan du finde bedre priser andre steder.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Trustpilot: 8,3

På Trustpilot kan forbrugere anmelde produkter, de modtager – herunder også internetudbydere. Da Altibox er ejet af flere energiselskaber, anmelder nogle forbrugere også fiberdelen ved de enkelte selskaber, da man også kan se dem, som produktudbyderen. Derfor kan du også kaste et nærmere blik på energiselskabet der hvor du bor, hvor du vil få et mere lokalt billede af fiberkvaliteten i de anmeldelser, der handler om fiber.

Der er rigtigt stor ros for især produkt, stabilitet og kundeservice, samt at kunderne føler produktet lever op til deres forventninger.

Enkelte har dog oplevet ustabilitet i forbindelse med tv via nettet eller bredbånd. Enkelte er også utilfredse med tv-udvalget.

Generelt bærer især de seneste anmeldelser dog præg af meget tilfredse kunder.

Købsproces og hjemmeside

Du skal tage en del valg i bestillingsprocessen, og det er med til at gøre det en anelse forvirrende i starten. Det kan være lidt svært at gennemskue bestillingsprocessen, og hvad der er nødvendigt for dig at vælge.

Det kan være lidt svært at finde rundt på hjemmesiden, men generelt er der gode informationer på de fleste spørgsmål, du kan støde på.

En del information virker dog overflødig eller forældet, og hjemmesiden kan godt virke lidt overvældende både ved første øjekast, og når man dykker længere ned i den.

Netværk til mobilt bredbånd

Altibox bruger TDC’s netværk til mobilt bredbånd og mobiltelefoni. Umiddelbart er der ikke adgang til 4G-dækning

TDC har ganske fornuftig og bred dækning. Du kan eventuelt læse vores analyse af dækningen i Vestjylland hos alle udbyderne.

Hvem ejer Altibox

Altibox er norskejet af ebergu- og kommunikationskoncernen Lyse Energi, og driver også Altibox i Norge, der har markant større markedsandele, end de har i Danmark. De har været i Danmark siden 2008.

Altibox samarbejder med seks energiselskaber: Thy-Mors Energi, Ikast Værkerne, NOE, MES, Grindsted El- og Varmeværk og Fiber Backbone, der er ejet af de fem øvrige selskaber.

Modsat Waoo! er det altså ikke energiselskaberne selv, der ejer Altibox.

Teleankenævnet

Altibox havde en enkelt klage i 2014, men ingen klager i 2015. Med deres markedsandele kunne man sagtens forvente, de slet ikke havde klager, men en enkelt klage over to år bør ikke skræmme kunder væk, og der er altså ikke her tegn på større generelle problemer. Klageren fik i øvrigt ikke medhold i klagen.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning