3G- og 4G-dækningen i Vestjylland

Vil du have mobilt bredbånd eller smartphone, som du vil bruge i Vestjylland? Så bør du have indblik i dækningen i området.

Du er nemlig afhængig af at være i nærheden af 3G- og/eller 4G-master, hvis du vil have det optimale ud af din forbindelse, så du kan få ordentlig adgang til nettet. I mange områder i Vestjylland er der så store huller i dækningen, at internetforbindelsen næsten er ubrugelig ved den enkelte udbyder.

Heldigvis er der dog flere udbydere at vælge imellem, og som regel har mindst en udbyder fornuftig dækning. Der er tre netværk – der er ganske vist mange flere udbydere, men de øvrige bruger ét af netværkene til deres kunder. De tre netværk udvikles og vedligeholdes af 3, TDC Telia og Telenor – de to sidstnævnte deler netværk med hinanden, men har tidligere haft hvert deres netværk.

Vi har set på dækningskortene for de tre netværk i Vestjylland, så du kan få et generelt billede af mulighederne for brug af smartphone og mobilt bredbånd i Vestjylland.

Analyse af dækningskortene

TDC: TDC har generelt fin dækning i Vestjylland, men der er flere steder med betydelige huller. Eksempelvis er der problemer fra Oksbøl og mod nord op mod Nymindegab. Også nord for Varde er småproblemer vest for byer som Ølgod og Tistrup.

Mellem Ulfborg, Spjald, Holstebro og Sørvad er der desuden et betragteligt hul, der dækker store dele af området, og ogs giver problemer med tale. Også vest for Holstebro er der problemer. Helt oppe I Thisted-området er der også markante problemer, ikke mindst langs vestkysten, og generelt er der mange problemer tæt ved kysten i det vestjyske.

Udover de nævnte problemer er der også flere lokale problemer af markant mindre karakter, men det kan være en god idé at kaste et nærmere blik på dækningskortet.

Mange steder i Vestjylland har TDC en anelse bedre 4G end 3G-dækning, så 4G kan være en ret god investering.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee.

3: 3 har generelt et mindre detaljeret dækningskort end konkurrenterne, så der skal lidt mere til før især mindre huller er synlige.

3 har dog flere problemer i området. Særligt nord for Varde og også langs vestkysten ud for Varde og op mod Hvide Sande er der betragtelige problemer med data-netværket.

Også nordvest for Skjern er der småproblemer, og det samme gælder øst for Ringkøbing o herfra mod nord helt op mod Struer. Der er også problemer langs kysten nordvest for Ringkøbing og op mod Thorsminde. Længere mod nord har 3 også problemer vest for Thisted og mod syd langs store dele af kysten.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia og Telenor: Telia og Telenor deler alle master i Danmark.

De har generelt rigtigt solid dækning i området. Problemerne langs den sydlige vestkyst er ikke helt så store, som ved 3 og TDC, men der er huller i eksempelvis Bredmose, samt syd og vest for Filsø.

Også vest for Hennebjerg og op langs kysten mod Nymindegab er der småproblemer i store dele af området.

Længere mod nord er der småproblemer omkring Debjerg, og lidt støre problemer mellem Spjald, Ulfborg og Ørnhøj – i store dele af området er selv opkald umuligt. Også mellem Asp og Lomborg er der problemer – opkald burde være muligt de fleste steder i dette område, men data vil være ekstremt langsomt og tæt på ubrugeligt.

Helt oppe i Thisted har Telenor også mindre problemer, men ikke helt så store som de andre. Helt ud mod kysten er der generelt fin dækning, men øst for Lyngby og op mod Stenbjerg er der store problemer også med tale, og syd for Klitmøller der er også ret ringe signal, men dog mulighed for nogenlunde data de fleste steder.

Ligesom TDC er der lidt stærkere 4G end 3G mange steder, men ikke i helt så høj grad som ved TDC.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenors netværk bruges også af Call me (Telia) og CBB Mobil(Telenor)

Generelt

Generelt står Telia og Telenor umiddelbart stærkere end de øvrige, mens 3 formentlig står svagest, uden dog at være langt efter de øvrige udbydere. TDC er ret tæt på Telia og Telenor, og står også stærkere i en del områder.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning