3G- og 4G-dækningen i Esbjerg

Esbjerg er en ganske interessant by for udbyderne, men der er huller i dækningen flere steder hos flere af udbyderne.

Dækningen er meget vigtigt, når du skal bruge mobilt bredbånd eller data på din smartphone. Især hvis du gerne vil have dataforbindelse mange steder, er det vigtigt, at udbyderen generelt har fornuftig dækning i det område, man primært vil bruge sin forbindelse. Vil du stort set kun bruge forbindelsen fra et sted eller to, bør du kaste et grundigere blik på dækningskortene på disse adresser

I Danmark er der tre udbydere, der har deres egne 3G og 4G-netværk, som er det der bruges til både smartphones og mobilt bredbånd. Der er flere udbydere, men de mindre udbydere lejer sig ind på de store udbyderes netværk.

Vi har set nærmere på dækningen i Esbjerg hos de tre udbydere med udgangspunkt i deres dækningskort.

Analyse af dækningskortene

Telia og Telenor deler alle master hele i Danmark.

Telia og Telenor har fin dækning i Esbjerg, men der er også områder, hvor hastigheden halter en mere end andre. Generelt er der fine datahastigheder uanset, hvor du er, men omvendt er der steder, hvor signalet er lidt mere svagt, og hvor det typisk kan give problemer, når du er indendørs.

Denne type områder, er der reelt i hele Byen. Langs den sydlige del af havnen og ned mod banegården er der dog kun meget få problemer. Generelt er der ikke markante huller nogen steder, men omvendt er der heller ikke nogen steder, hvor der ikke er småhuller. Det er derfor en god idé at kaste et blik på kortet, hvis der er specifikke adresse, hvor du har brug for solid dækning.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

TDC står umiddelbart stærkest i området, og er du udendørs bør du kun i begrænset omfang mærke udfald.

Dækningen har dog også enkelte småproblemer – blandt andet i den vestlige del af centrum. Derudover er der problemer i det mere nordvestlige Esbjerg, og i området omkring Vognsbølparken. Også øst for banegården kan der være mindre god dækning. Udover dette er der fin dækning i langt det meste af Esbjerg.

Dækningen er umiddelbart stærkest ved TDC, og de står ganske stærkt i området.

Se TDC’s dækningskort

3 har ligesom Telia og Telenor en del ret lokale huller. Generelt er dækningen dog fin, og især er de stærkt repræsenteret i det sydlige Esbjerg, mens de også er fint med i store dele af centrum, og langs den nordvestlige kyst. Men generelt er er flere småhuller i hele byen, hvor dækningen kan blive problematisk, særligt hvis du er indendørs. Det er derfor en god idé at kaste et nærmere blik på dækningskortet.

Se 3’s dækningskort

Se dækningskortene

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Generelt om dækningen i Esbjerg

TDC står stærkest i området, og kortet vidner ikke om mange problemer, men der er problemer.

Generelt er der ikke mange huller ved nogen af udbyderne, men omvendt har de alle lokale problemer reelt spredt over hele byen, men med mærkbare forskelle på, hvor dækningen er stærkest og svagest.

Husk også på, at du altid har 14 dages fortrydelsesret på mobilt bredbånd, hvis du køber det over nettet. Skulle det derfor vise sig, at du er utilfreds med eksempelvis dækningen allerede inden for de første 14 dage, kan du altså komme ud af abonnementet på trods af bindingsperioden.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning