Gennemgang af Stofa

Stofa er en udbyder af Kabel-tv. Er du kabel-tv kunde, kan du også få bredbånd til rigtigt fornuftige priser.

Besøg Stofas hjemmeside

De har tidligere været ejet af Telia – i 2010 blev de solgt til en svensk kapitalfond (Ratos), og i oktober 2012 blev de opkøbt af energiselskabet Syd-Energi, der også er en del af Waoo!

Selskabet har sine rødder helt tilbage til 1959. Stofa samarbejder udelukkende med lokale antenneforeninger, og det betyder, der kan være forskelle i priser, produkt og kanaludbud afhængigt af, hvor du bor.

Efter Stofa blev opkøbt af Syd-Energi (ofte bare kaldt SE), har der gået rygter om en decideret fusion med Waoo! Senere har SE dog valgt at flytte sine Waoo! kunder over i Stofa-familien, og dermed tyder absolut intet på en landsdækkende fusion. I så fald virker det i hvert fald mere sandsynligt, at Waoo! flytter over i Stofafamilien, men det vil være overraskende med ejerstrukturen hos Waoo!

Priser hos Stofa

Vi har samlet priser fra Stofa. Der kan dog være mindre lokale forskelle i hastigheder og priser.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 30/30 Mbit
1 mdr. 1853 kr. 259 kr.
(min. pris: 558 kr.)
Mere info 50/50 Mbit
1 mdr. 1673 kr. 279 kr.
(min. pris: 578 kr.)
Mere info 300/50 Mbit
1 mdr. 2513 kr. 369 kr.
(min. pris: 668 kr.)
Mere info 1000/100 Mbit
1 mdr. 2693 kr. 399 kr.
(min. pris: 698 kr.)

Prisen på bredbånd via kabel tv fra Stofa er i den klart billige ende ved Stofa, og du finder ikke billigere bredbånd ret mange steder. Samtidig slipper du for bindingsperioden hos Stofa på bredbånd. For langt de fleste kabel-tv kunder ved Stofa, vil det dermed være ganske fornuftigt at vælge dem som leverandør. Principielt bør teknologien også kunne måle sig med traditionelt bredbånd, men man hører med jævne mellemrum om kunder, der oplever ustabilt internet – der er formentlig i høj grad geografiske forskelle på kvaliteten, da der kan være forskel på de aftaler antenneforeningerne har.

Priserne på kabel-tv varierer lokalt, men pakkerne ligner ofte hinanden. En af fordelene ved Stofa fremfor en del andre udbydere er, at du både kan tage SBS TV’s kanaler(Kanal 4 og 5 og 6’eren og 7’eren) samt Viasats kanaler (TV3, TV3+ og TV3 Puls). Pris i forhold til kvalitet afhænger dog i meget høj grad af, hvilke kanaler man føler behov for at modtage.

Trustpilot 5,2

På Trustpilot kan forbrugere anmelde produkter, de har haft – de giver både en karakter, og skriver lidt kommentarer om virksomheden.

Stofas score ligger i den ringe ende af feltet, men de har dog pæn afstand til den laveste ende.

Læser man kommentarerne er flere ganske utilfredse. Nogle mener prisen er for høj og service er på for lavt niveau, og andre oplever lavere hastigheder, end de betaler for, ligesom flere oplever en internetforbindelse med udfald. Der er også flere, der har oplevet at få fejloplysninger og dårlig vejledning, hvilket blandt andet kan skyldes, at der er store forskelle på udbudet lokalt.

Generelt er der dog en del tilfredshed at spore, og både kundeservice, teknisk support og produkt får ros fra en hel del på trods af den lave score.

Hjemmesiden:

Stofa arbejder på at gøre deres hjemmeside mere overskuelig, men lige nu kan det være svært at holde styr på, hvor man er, og hvordan man skal forholde sig til tilbudene.

En del af forvirringen skyldes også netop, at der er forskel på udbud afhængigt af hvilken antenneforening, man er tilknyttet, og det kan til tider være svært at gennemskue, om man kan regne med priserne.

I nedenstående video viser vi, hvordan du køber bredbånd via Stofas hjemmeside.

Ejerskab:

Stofa har tidligere været ejet af Telia. I 2010 blev de opkøbt af den svenske kapitalfond Ratos, og i 2012 købte Syd Energi Stofa.

Teleankenævnet:

I 2015 var der 6 klager over Stofa – i en sag fik klager medhold, mens 3 sager blev løst i forlig, og de øvrige 2 fik klager ikke medhold.

I 2014 var der en klage over SE Sydenergi, der ejer Stofa, og det har givetvis været isoleret på fiberområdet i Sønderjylland. Sagen blev dog afvist af nævnet inden behandling, hvilket blandt andet kan skyldes, at formalia i forbindelse med klagen ikke blev overholdt – der var ingen klager over Stofa selv i 2014.

I 2013 var der to klager over Stofa, og yderligere en over SE Sydenergi. Klager fik ikke medhold i nogen af sagerne, en enkelt blev dog løst uden om Ankenævnet.

Det er umiddelbart et temmelig lavt klageniveau og tyder på, at Stofa er gode til at nå til enighed med kunderne, når der opstår uoverensstemmelser. Antallet af klager var dog i noget højere i 2015, men omvendt var det stadig ikke et decideret kritisk niveau for en udbyder af Stofas størrelse.

Forhandlere:

Stofa.dk og diverse lokale antenneforeninger.

Priser på fastnet bredbånd fra Stofa

Der kan være mindre lokale forskelle på priserne, men priserne bør ikke være højere end angivet.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 30/30 Mbit
1 mdr. 1853 kr. 259 kr.
(min. pris: 558 kr.)
Mere info 50/50 Mbit
1 mdr. 1673 kr. 279 kr.
(min. pris: 578 kr.)
Mere info 300/50 Mbit
1 mdr. 2513 kr. 369 kr.
(min. pris: 668 kr.)
Mere info 1000/100 Mbit
1 mdr. 2693 kr. 399 kr.
(min. pris: 698 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning