Gennemgang af Telia

Telia er en markant udbyder af internet – ikke kun i Danmark men i hele Skandinavien.

Besøg Telias hjemmeside

Telia kom ind på det danske marked i 1995, og har tidligere ejet Stofa, der dog senere er blevet solgt fra igen. Til gengæld ejer man i dag Call me, der tidligere hed Debitel.

Telia har især etableret sig på 4G-området i Danmark. Tidligere havde de klart bedste 4G-dækning, og selv om de er indhentet af TDC, står de stærkt, hvilket dog kun har betydning, hvis du har 4G udstyr (eks. Iphone eller mobilt bredbånd med et 4G-modem. De har dog også et solidt 3G-netværk, der umiddelbart stadig slår TDC, så samlet kan man godt argumentere for, at Telia står med den bedste pakke til mobilt bredbånd med høje hastigheder.

Telia tilbyder dog også både bredbånd og ganske almindelig mobiltelefoni, ligesom du kan få tv-abonnement via din bredbåndsforbindelse hos Telia.

Adressetester (kun bredbånd – mobilt bredbånd ikke inkluderet): Kan jeg få Telia Bredbånd?

Priser hos Telia

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Telia ligger i den lidt høje ende af priserne på bredbånd. Til gengæld tilbyder de et bredere udvalg af hastigheder end mange andre udbydere – generelt er prisforskellen mellem de laveste hastigheder dog meget lille, og der er absolut abonnementer til traditionelt bredbånd via Telia, der er rigtigt fornuftige.

Deres priser på mobilt bredbånd er i den høje ende, men omvendt er der også flere muligheder ved Telia end ved de øvrige, og du kan således både komme op på store datapakker og har samtidig et bredt udvalg af udstyr.

Bemærk også, at Telia tilbyder bredbånds tv – altså fjernsynssignal til dit tv via bredbåndsforbindelsen.

Se priser på mobilt bredbånd nederst på siden

Trustpilot: 6,4

På Trustpilot kan forbrugere anmelde produkter, de har haft. Du bør især lægge vægt på kommentarerne, da de kan give et godt indblik i, om de problemer andre ser overhovedet er relevant i forhold til netop det behov, du har.

Scoren er i midterfeltet blandt udbyderne med pæn afstand til både top og bun. Blandt de udbydere, man normalt vil sammenligne dem med – de andre store Telenor, TDC/YouSee, 3 og til dels Stofa – ligger de dog klart bedst.

De negative anmeldere har især fokus på servicen, hvor de har oplevet forkerte oplysninger og medarbejdere, der har været dårlige til at imødekomme og løse problemer. Flere har haft dårlige oplevelser, hvor de har fået forkerte oplysninger, hvilket har givet problemer både ved oprettelse og opsigelse.

Generelt er der dog klart kommet flere positive anmeldere på det seneste, der er glade for både produkt og især service, hvor der generelt også er meget ros for kvaliteten af den service, der ellers også er et hyppigt kritikpunkt.

Fordele som Teliakunde

Blandt fordelene ved Telia er især Telia Tirsdag et af de populære tiltag. Med Telia Tirsdag, kan du hver tirsdag om aftenen få en ven gratis med i biografen – i stedet for at betale for to billetter, betaler du altså kun for én. Går du ofte i biografen, kan Telia Tirsdag altså være en væsentlig fordel.

Hos Telia får du også adgang til deres Homerun hotspots. Begge fordele gælder dog IKKE bredbåndskunder.

Hjemmesiden

Stort set alle informationer på Telia hjemmeside er der, og det er naturligvis positivt. Det knap så positive er, at informationerne af og til virker til at være kastet tilfældigt ind på siden, og kan være svært både at finde frem til forskelle på udstyr og abonnementer, og bestillingsprocessen er i det hele taget forvirrende hos Telia.

Eksempelvis har du tre 4G-routere at vælge imellem – og selv om det er positivt, der er forskelligt udstyr, så er det svært for selv garvede internetbrugere at gennemskue forskellene på de tre routere, og hvis du bare vil have et USB-modem er det fuldstændig unødvendigt at blive presset til at finde frem til, at der faktisk kun er én af de fire muligheder, du kan bruge.

Telia ændrer ofte på deres hjemmeside, og det er desværre ikke altid til det bedre. Det kan ofte være svært at navigere rundt på siden, og finde frem til hvordan du vælger og bestiller det abonnement, du gerne vil have. Det virker ikke til, at Telia gør meget ud af at gøre bestillingsprocessen nem og tryg at komme igennem. Men når først du har dit abonnement, er det naturligvis ikke noget, du behøver bekymre dig om.

Da Telias hjemmeside er så svær at finde rundt på, har vi lavet en videoguide, der viser, hvordan du finder frem til det, du vil have – vær dog opmærksom på, at siden kan være ændret, siden vi lavede guiden, men vi forsøger at opdatere den, hvis det skulle blive nødvendigt.

Vi har også lave denne video, hvis du søger traditionelt bredbånd via Telia.dk

Netværk til Mobilt bredbånd

Telia har deres eget netværk til mobilt bredbånd. De har et bundsolidt 4G-netværk, og kan tilbyde 4G hastigheder i de fleste byer af en hvis størrelse. De er dog blevet overhalet af TDC, der står stærkest på 4G-området, men dog umiddelbart er lidt efter Telia på 3G-netværket. Hos Telia er der på landet 3G dækning de fleste steder, men her må de tage til takke med en andenplads, idet 3 regnes for at have den bredeste dækning (men dog er meget langt efter på 4G-området). Telia er bakket op af Danmarks umiddelbart stærkeste 3G-netværk. Netværket bliver nemlig slået sammen med Telenors, hvilket er endeligt gennemført fra april 2014. Indtil da mangler nu kun Århus og København reelt, og sammenlægningen betyder umiddelbart, at de er foran 3 og TDC. Især 3 er dog ikke langt efter på 3G-området.

Se Telias dækningskort

Ejerskab:

Telia ejer Call me (tidligere Debitel). Telia er en global virksomhed med hovedsæde i Sverige. Telia har også tidligere ejet Stofa, men det er blevet solgt. Telia har også opkøbt Orange, og kunderne er i dag kunder hos Telia.

Teleankenævnet

Telia havde i 2015 13 klager, hvor klager fik medhold i en enkelt sag, og 3 sager førte ikke til, at klager fik medhold. 4 sager blev afvist af formand eller nævn, mens de resterende 5 sager blev løst via forlig.

I 2014 havde Telia 22 sager i nævnet, hvor klager dog ikke fik medhold i en eneste. 6 blev afvist af nævnet, mens 9 blev løst via forlig, og de øvrige 7 førte altså ikke til, at klager fik medhold.

I 2013 var der ligeledes 22 sager, hvor en enkelt af sagerne gav klager delvist medhold. 1 blev løst via forlig, mens 11 sager blev afvist af formanden. 7 sager gav ikke klager medhold, mens de to sidste blev afvist af nævn eller formand.

Alt i alt har Telia forholdsvis mange klager i nævnet, også deres størrelse taget i betragtning. Omvendt er tallene dog ikke så høje, at det er et kritisk niveau.

Forhandlere:

Telia’s hjemmeside og Telia’s egne butikker. Der er også nogle få (!) elektronikforhandlere, der er Telia partner.

Priser på fastnet bredbånd fra Telia

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Priser på mobilt bredbånd fra Telia – med USB-Modem

Telias abonnementer kan også købes uden udstyr og binding. Længere nede finder du priser på mobilt bredbånd med router eller mobilt wifi, så du kan få flere computere på nettet samtidig med din trådløse mobilt bredbånds forbindelse.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Mobilt bredbånd med trådløst udstyr

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning