Forbrugsgrænse for data

Forbrugsgrænsen er vigtig, da det er den, der afgør, hvor meget du kan bruge dit abonnement.

Det kan være svært at finde frem til den rigtige forbrugsgrænse på data, når du køber mobilt bredbånd – der er mange valgmuligheder, og selv for garvede internetbrugere er det svært at gennemskue, hvor meget data de bruger.

Vi er nemlig blevet vant til ikke at skulle tænke i data. I mange år har der været ubegrænset forbrug på langt de fleste bredbåndsforbindelser, og man kan let føle sig som en mus blandt elefanter, når de mange tal og tilbud tårner sig op.

Forbrugsgrænsen angiver, hvor meget data, du vil have til rådighed hver måned. De fleste selskaber knytter forbruget til kalendermånederne, hvilket betyder, at du den første dag i hver måned vil få “nulstillet” dit forbrug – du får altså ikke overført dit forbrug, hvis du ikke brugte det hele i perioden inden.

Hver gang du laver noget på nettet, bruger du data, men som du kan læse nedenstående, er der dog en del aktiviteter, der reelt set ikke betyder noget.

Eksempler på forbrugsgrænser

Du kan læse mere om bestemte forbrugsgrænser, og hvilket forbrug de passer til. I artiklerne kan du også se priser på mobilt bredbånd med netop den valgte forbrugsgrænse:

Hvis du både har mobilt bredbånd og en almindelig internetforbindelse, vil 1 GB i begrænsning ofte være nok. Hvis du tit ser youtube-videoer, streamer tv, hører musik eller foretager telefonopkald over det mobile bredbånd, bør du dog overveje en højere forbrugsgrænse, da det sluger væsentligt mere end at tjekke mail og læse nyheder. Jo oftere du gør de datakrævende ting, jo flere GB har du brug for.

Du bør så vidt muligt kun streame tv fra din almindelige bredbåndsforbindelse – mens forbruget, når du læser en mail reelt kun er en dråbe i havet, så sender tv-streaming hurtigt dit forbrug voldsomt i vejret. Har du flere GB data kan du dog godt streame tv i ny og næ, men hold øje med dit dataforbrug!

I dag kan man få datapakker på 100 GB eller mere. Disse forbrugsgrænser er generelt for dem, der streamer rigtigt meget, mens det for de fleste andre er mere data, end man har brug for. Net1 har desuden introduceret mobilt bredbånd helt uden forbrugsgrænse, men sælger dog kun med en trådløs router – du kan altså ikke få det med USB-modem.

Selv med de største datapakker, kan den krævende bruger godt ende med at løbe tør for data.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
6 GB Ingen 712 kr. 59 kr.
(min. pris: 417 kr.)
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 1580 kr. 338 kr.
(min. pris: 189 kr.)

Forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Hvis du har meget lavt forbrug og aldrig streamer, kan du overveje forbrugsafregnet mobilt bredbånd. Der er også løsninger for dig, der bruger mobilt bredbånd intensivt i korte perioder, for derefter ikke at bruge det i længere tid.
For dem der aldrig streamer og kun er på nettet nogle få gange om ugen, er 1 GB normalt nok. Hvis det stadig lyder som mere end du har brug for, kan det endda være en idé med forbrugsafregnet mobilt bredbånd. Det er eksempelvis oplagt, hvis du har et sommerhus, og gerne vil have en meget basal konstant netadgang her.
Du tager næppe i sommerhuset for at være på nettet, men ofte vil det være rart at kunne tjekke vejret, få læst de vigtigste nyheder eller undersøgt åbningstiderne i de lokale butikker. Og i så fald er den forbrugsafregnede model oplagt.

Du undgår at skulle betale en forholdsvis høj fast månedlig pris, for noget du stort set ikke bruger, men samtidig har du muligheden for altid at komme på nettet – det koster dog et mindre minimumsbeløb hver måned, uanset om du er på eller ej.

Ser du bare det mindste tv via nettet, kan det dog i udgangspunktet ikke betale sig at se mod en traditionel forbrugsafregnet ordning.

Omvendt har Telia (Telia Talk) og Oister (Tank Selv) dog løsninger, hvor du betaler for at være online i et bestemt tidsrum(varierende fra en dag til cirka 3 måneder), hvor du har 10-50 GB til rådighed. Disse kan være oplagte for dig, der søger en mulighed for at bruge mobilt bredbånd relativt intensivt i en kort periode, for derefter at have det i skuffen, indtil der pludselig er brug for det igen. Der er plads til at streame flere timer i de fleste af disse løsninger, men det afhænger naturligvis af dine øvrige vaner.

Alle disse løsninger kan naturligvis også være relevante for dig, der blot er meget lidt på nettet i dagligdagen eller via en nødforbindelse på USB-stik, og mest har brug for en helt basal netadgang, som du i udgangspunktet kun bruger nogle få gange om måneden.

Mobilt bredbånd som eneste internetforbindelse

Hvis du gerne vil bruge mobilt bredbånd som din eneste internetforbindelse, og du samtidig er på internettet hver dag og bruger det til andet end at tjekke mail og besøge nyhedssider i ny og næ, så bør du købe en del data.

Jo flere ting du laver, udover at tjekke mail og indlæse sider udelukkende med tekst og billeder, jo mere data har du brug for. Det er ikke alle udbydere af mobilt bredbånd, der tilbyder de helt store datapakker med eksempelvis 100 GB eller mere, men det er generelt disse, du skal søge imod, hvis du flere timer om ugen vil streame tv-indhold.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
6 GB Ingen 712 kr. 59 kr.
(min. pris: 417 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning