Forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Vil du kun bruge dit mobile bredbånd i begrænset omfang og måske ikke engang hver måned, er forbrugsafregnet med stor sandsynlighed en oplagt løsning for dig.

Bruger du dit mobile bredbånd mere end 3-4 gange om måneden, kan det dog sjældent betale sig at have forbrugsafregnet mobilt bredbånd.

Desværre satser udbyderne generelt ikke i særlig høj grad på forbrugsafregnede løsninger. TDC, Oister og Telenor tilbyder det dog – og dermed har du tre netværk at vælge mellem. De forbrugsafregnede modeller er til mobilt bredbånd og altså ikke til fastnet bredbånd.

TDC Tank op

Hos TDC kan du købe en “Tank op” startpakke, hvor du kun betaler for de perioder, du bruger forbindelsen. Med pakken følger et USB-modem.

Hvis du bare vil tjekke vejret og andre småting hver morgen, når du er i sommerhus eller på campingtur, er TDCs løsning måske optimal, da du ikke betaler noget, når du ikke bruger forbindelsen.

Du køber adgang til en dag, tre dage, en uge eller en måned af gangen. Uanset valg af periode kan du bruge op til 10 GB hver måned.

Læs mere om TDC’s forbrugsafregnede abonnement på deres hjemmeside

Telenor XS

Telenor har også en forbrugsafregnet løsning, men den kan kun købes i butikkerne. Det koster 177 kroner i oprettelse(inklusive USB-modem til 99 kroner), og du betaler 10 kroner pr. MB. Det er meget dyrt, men til gengæld kan du aldrig betale over 25 kroner pr. dag.

Det betyder, at Telenors abonnement er godt for dig, der højest vil bruge dit mobile bredbånd 3-4 dage om måneden, men til gengæld vil bruge det rigtigt meget de dage. Bruger du over 5 GB på en måned, bliver din hastighed dog nedsat – men den forbrugsgrænse burde du heller ikke kunne komme i nærheden af, hvis du kun bruger det 3-4 dage om måneden – og bruger du det oftere, er XS kun ekstremt sjældent det rigtige abonnement.

Du betaler ikke direkte en fast pris for abonnementet, men du pålagt et gebyr på 39 kroner, hvis du ikke har brugt for mindst 39 kroner i et kvartal.

Find Telenor butik

Oisters mini abonnement

Oisters mini abonnementet er også et fint valg, som forbrugsafregnet mobilt bredbånd. Det kommer dog kun uden USB-modem, så du skal enten have et i forvejen eller investere i et.

Du betaler 9 kroner i abonnement om måneden, og derudover betaler du kun for forbrug. Du betaler 50 øre pr. MB, hvilket er forholdsvis dyrt. Du kan dog købe pakker med data – eksempelvis koster 1 GB 20 kroner, og pakken gælder måneden ud, hvorefter du igen kan vende tilbage til kun at betale 9 kroner om måneden.

Det er derfor et særligt interessant abonnement for dig, der gerne vil have mulighed for altid at have adgang til din forbindelse, selv om du ikke bruger den ret meget. Indimellem kan du dog få brug for at være ekstra meget online i et par uger fra din forbindelse. Det kan eksempelvis være en god forbindelse til sommerhuset, hvor du altid er sikker på at kunne tjekke vejret billigt, og have muligheden for at købe ekstra data, hvis der pludselig skal streames lidt tv eller være lidt flere netaktiviteter.

Læs om Oisters mini abonnement på Oisters hjemmeside

Den alternative løsning

Du burde også kunne få mobilt bredbånd til at virke, hvis du sætter et sim-kort fra et taletidskort i et USB-modem. På den måde kan du også komme på Telias netværk, mens det til gengæld stadig er umuligt at komme på 3’s netværk. Faktisk har Telia specialdesignede “taletidspakker” til mobilt bredbånd, hvor du kan få rigtigt meget data for relativt få penge.

Ulempen er, at det typisk er ret dyrt pr. MB – prisen vil typisk svinge fra 1-5 kroner, og selv om det måske lyder billigt sammenlignet med Telenors pris, så er det dyrt, når man tænker over det meget lave forbrugsloft pr. dag i Telenors abonnement.

Alligevel er det en oplagt mulighed for mange. Du betaler ikke en pris hver måned, og behøver ikke bekymre dig om, at du skal få brugt data, for ikke at betale for ingenting. Du kan ganske enkelt hive det frem, når det bare lige er en vejrudsigt, der skal tjekkes.

Det er altså oplagt for dig, der gerne lige vil kunne tjekke mail eller vejr, hvis det er livsnødvendigt, man allerhelst bare vil have, at USB-modem’et samler støv.

Vær dog opmærksom på, om pengene på taletidskortet kan løbe ud.

Særligt Telia, Oister og TDC har gode løsninger af denne art, og ved både Oister og TDC kan du købe en startpakke med USB-modem.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning