Mobilt bredbånd som ekstra internetforbindelse

Mobilt bredbånd bliver meget ofte kun købt som supplement til den fastnet forbindelse, man allerede har.

Man kan nemlig relativt billigt få en forbindelse, som man kan bruge, hvis eksempelvis fastnet forbindelsen mod forventning står af eller hvis man skal ud i haven, hvor den trådløse router ikke kan nå.

Hvis du kun vil bruge dit mobile bredbånd meget lidt, kan du overveje forbrugsafregnet mobilt bredbånd.

For mange vil en af pakkerne med meget lavt data dog være mere oplagt. Hvis du forventer at bruge dit mobile bredbånd i en håndfuld timer hver måned men ikke meget mere, så vil det ofte være fornuftigt at købe nogle af pakkerne med mindst data.

Som ren supplement linje vil du næsten altid have nok data i 1 GB. Hvis du ikke ser videoer, ikke downloader store filer og ikke bruger dit mobile bredbånd hver dag, vil du næppe komme i nærheden af forbrugsgrænsen, hvis den er på 1 GB.

Gode abonnementer til den supplerende forbindelse

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Streamer du tv eller musik?

Hvis du gerne vil kunne downloade store filer med jævne mellemrum, kan du dog overveje at gå op på 10 GB, men så burde du også have mere end rigeligt, næsten uanset hvad du laver, når du samtidig har en fastnet forbindelse. Du kan i så fald også streame tv og musik flere gange om måneden.

Bruger du kun nettet nogle få gange om måneden, kan du endda overveje at gå ned på pakkerne med 200 MB data, som blandt andet TDC og Fullrate tilbyder – men omvendt, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du overskrider forbrugsgrænsen, så derfor skal du være ret sikker på, du ikke overskrider grænsen.

Men bruger du det kun en håndfuld gange eller 10 om måneden, og ikke til andet end at tjekke mail, så vil du næppe bruge mere end 200 MB data.

I udgangspunktet bør du ikke gå op i hastigheden på en supplerende forbindelse. Hastigheden behøver ikke være hurtig for at klare de ting, du vil bruge forbindelsen til, for hvis du kun bruger det som supplerende forbindelse, vil du formentlig lave de mest krævende ting som at downloade store filer og se web-tv fra en fastnet forbindelse.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning