Telenor åbner for 4G

Telenor har i dag åbnet for 4G – kunderne får adgang til de samme master, som Telia bruger, og dermed er dækningen på 75 procent af befolkningen.

Telia og Telenor vil også slå deres 2G- og 3G-netværk sammen, men fra i dag får kunderne hos Telenor altså glæde af sammenlægningen, da der nu tilbydes 4G.

Alle eksisterende mobilkunder får allerede nu adgang til 4G uden merpris. Til tablet og pc er der nye abonnementer, der for eksisterende kunder koster fra 49 kroner for 500 MB til 299 for 25 GB. For nye kunder er prisen fra 69 kroner til 339 kroner med samme forbrugsgrænser.

– Telebranchen har haft en tendens til at glemme sine gode, loyale kunder. Det ønsker vi at gøre op med. I første omgang ved at hjælpe vores eksisterende kunder over på 4G ved at give dem et ekstra tilskud til 4G-parat hardware. Princippet om at give vores eksisterende kunder særbehandling rækker selvfølgelig længere end det, og det vil være tænkt ind vores kampagner fra nu af, siger Marek Slacik, der er administrerende direktør hos Telenor, i en pressemeddelelse.

Priserne for mobilt bredbånd er dog generelt i den pebrede ende af markedet – også for de eksisterende kunder.

Mere udstyr til mobilt bredbånd

Telenor lancerer også langt flere muligheder for kunderne – tidligere kunne man få Mobilt wifi og USB-modem, men fra i dag kan man også få mobilt bredbånd med router og helt uden udstyr.

Telenor har valgt at give netværket navnet ”NU”, og der vil løbende ske forbedringer fremadrettet. Således vil man snart begynde at slå 3G-netværket sammen med Telia, hvilket betyder, at man går fra 2400 master til 3900 master, og at 3G-dækningen vil nå ud til 99 procent af befolkningen – hvilket er markant bedre end de nuværende 90 procent, der gør at Telenor hidtil har været den oftest fremhævede kandidat til at have den ringeste dækning.

Den proces vil dog tage noget tid, og Telenor har dog oplyst overfor Bredbåndsmatch.dk, at de forventer at være ”kommet langt med sammenlægningen i år”. På Telenors hjemmeside står der samtidig, at man forventer at dække 99 procent inden for 12 måneder, så man må forvente at sammenlægningen for 4G er endeligt gennemført i starten af 2014

Mere om 4G hos Telenor

Læs pressemeddelelsen fra Telenor

Se Telenors 4G-dækning

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning