Pas stadig på, når du er på ferie

Som vi tidligere har fortalt på Bredbåndsmatch.dk, er priserne på data i udlandet faldet fra første juli. Men selv om priserne nærmer sig et fornuftigt niveau, skal man stadig være opmærksom i udlandet.

Prisen er nu nede på 4,19 kroner pr MB i EU-lande. Hvis du ikke er i EU, er priserne principielt ikke ændret, og de er derfor stadig flere steder på over 100 kroner pr. MB. Men selv om det er langt billigere i EU, anbefaler vi fortsat, at du er meget forsigtig med data, når du er i udlandet.

Ser du en Youtube-video, kan du hurtigt komme op på 20-30 kroner, og henter du en opdatering til en applikation ved en fejl, kan prisen også hurtigt stige i vejret. Mange applikationer bruger desuden mere data, end man tror – eksempelvis på grund af reklamer.

Derfor er vores råd, at man under hele ferien i udgangspunktet har data slået fra på mobiltelefonen, og kun slår det til kortvarigt, hvis man skal noget vigtigt og er sikker på, at man ikke har sat telefonen til automatisk at opdatere, når der er dataadgang.

Priserne for data er i udgangspunktet præcis de samme, når du bruger mobilt bredbånd. Du bør derfor slet ikke bruge dit danske abonnement i udlandet.

… Men jeg har brug for netadgang

Og det kan vi godt forstå. Men du bør i stedet se mod andre løsninger. Den simple, lidt besværlige men også relativt omkostningslave løsning er at købe et lokalt sim-kort med meget data i det land, du er i. På den måde kan du ofte få dataadgang på ferien for omkring 100 kroner med nok data til, at du kan læse nyheder, tjekke vejr og måske se en videobid i ny og næ, og poste billeder på Facebook, så vi andre kan blive misundelige i den danske sommerregn. Et sådan sim-kort virker i udgangspunktet både med USB-modem, smartphone og tablet – din enhed må dog ikke være sim-låst (tjek eventuelt ved at udskifte sim-kortet med et fra en anden udbyder – det kan kræve at du nulstiller visse indstillinger, før der er dataadgang, selv om enheden ikke er sim-låst).

Læs mere om mobilt bredbånd med taletidskort i udlandet.

En anden mulighed er at se mod udbyderen Simviking. Hos Simviking kan du nemlig få adgang til data med samme pris uanset, om du er i Danmark, Tyskland, Hong Kong eller et af de andre 36 lande, der er med. Landene er især de europæiske lande samt USA, Hong Kong og Australien.

Simviking sælger mobilt bredbånd med en WIFI-enhed, som du kan koble dig på både med tablet, computer og smartphone, og enheden er batteristyret, så du ikke skal være ved en stikkontakt for at have netadgang.

Prisen for enheden er dog ret høj, men omvendt er det en udgift, man kan få glæde af flere gange. Priserne for abonnementerne passer dog generelt bedst til dig, hvis du er meget i udlandet. Prisen for 1 GB i en måned er nemlig 350 kroner, mens prisen falder til 220 kroner om måneden, hvis du binder dig i tre måneder, som er den længste bindingsperiode som privat. Dermed bliver prisen pr. måned en del lavere, hvis du skal bruge forbindelsen i flere måneder, mens det til gengæld kan være muligt i en del lande at finde billigere alternativer til ferien af 1-2 ugers varighed. Til gengæld kan Simvikings bruges på tværs af landegrænser, hvis man besøger flere lande i løbet af ferien.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning