SEAS-NVE og NRGI fusionerer fiberdelen

SEAS-NVE og NRGi fusionerer deres selskaber for fiberbredbånd i selskabet Fibia, der vil have over 70.000 kunder fra dag et, og dermed ifølge dem selv bliver Danmarks største fiberselskab.

– Dette er en historisk fusion, der vil få betydning for udbredelsen af lynhurtigt internet i Danmark. Ved at sammenlægge vores fiberaktiviteter i Fibia kommer vi til at stå endnu stærkere i et konkurrenceudsat marked, og vi kan komme ud med fibernet til endnu flere af vores andelshavere. Fibia bliver en ledende aktør i udbygningen af Danmarks digitale infrastruktur. Derigennem sikrer vi lokal, regional og national udvikling og konkurrencekraft, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE og bestyrelsesformand i Fibia.

Tidligere har SE lagt deres fiberaktiviteter over i Stofa-familien, men modsat den sammenlægning vil Fibia fortsat have Waoo! som indholdsleverandør.

SEAS-NVE vil fra starten eje 65,5 procent af aktierne, mens 34,5 procent altså er ejet af NRGI.

Håbet med fusionen er at stå endnu stærkere i forsøget på at få udbredt fibernet i et tilfredsstillende tempo

Flere selskaber velkomne

Vi vil gerne have flere med. Derfor er vi meget åbne for dialog med andre fibernetselskaber, der kan se en fordel i at blive en del af Fibia. Jesper Hjulmand, adm. direktør i SEAS-NVE og bestyrelsesformand i Fibia

I første omgang er der altså kun to selskaber i alliancen, men står det til SEAS-NVE og NRGI vil flere slutte sig til Fibia.

– Fiberaktiviteterne i SEAS-NVE og NRGi passer rigtig godt sammen, men vi vil gerne have flere med. Derfor er vi meget åbne for dialog med andre fibernetselskaber, der kan se en fordel i at blive en del af Fibia, siger Jesper Hjulmand.

Fusionen afventer indtil videre godkendelse fra konkurrencemyndighederne, men det er formentlig blot en formsag. Hovedsædet bliver i Svinninge på Sjælland, men man vil også have kontorer i Horsens, Århus og Haslev og vil have omkring 250 ansatte.

Mere viden

Læs SEAS-NVEs pressemeddelelse

Se Fibia hjemmeside

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning