400 Mbit på TDC’s mobilnet

TDC lancerer nu som de første herhjemme Triple Carrier Aggregation.

Det sker samme uge, som Telenor annoncerede, at de åbner for Double Carrier Aggregation, som 3 lancerede som de første herhjemme, og hvor TDC i en længere periode har været med på vognen.

Teknologierne kaldes også blot 4G+ eller LTE Advanced og er en opgradering af den eksisterende 4G-teknologi.

En fremtidssikring

TDC oplyser i en pressemeddelelse, at de blandt andet åbner for den nye teknologi for at fremtidssikre netværket.

Med det stigende dataforbrug, er kapaciteten måske presset i overmorgen. Og dér skal vi konstant være på forkantPeter Schleidt, koncerndirektør i TDC Operations

– At vi allerede nu har 4G+ på ca. 1.500 master betyder alverden for kapaciteten i netværket. Kapaciteten i mobilnettet er måske ikke presset i dag eller i morgen. Men med det stigende dataforbrug, er kapaciteten måske presset i overmorgen. Og dér skal vi konstant være på forkant, siger Peter Schleidt, der som koncerndirektør i TDC Operations er øverst ansvarlig for TDC’s netværk.

Carrier aggregation udnytter flere frekvensbånd. Double carrier aggregation udnytter to frekvensbånd på samme tid, og fordobler dermed den teoretiske hastighed. Triple Carrier Aggregation udnytter som navnet antyder tre frekvensbånd på samme tid, og det tredobler dermed hastigheden. I Danmark bliver der brugt tre frekvensbånd til LTE, og Triple Carrier Aggregation er derfor fuld udnyttelse af frekvensbåndene og altså med en potentiel hastighed på hele 400 Mbit.

Især til glæde for byboere

Det er især i de største byer, at man kan udnytte teknologien. I alt 400 master har teknologien, mens yderligere 1100 understøtter Double Carrier Aggregation, der altså indtil videre har markant bredere geografisk dækning.

Endnu er det dog kun meget lidt udstyr, der understøtter 4G+

– Hastigheden er selvfølgelig en vigtig parameter for både mobilkunder og mobiloperatører. Men der er også et element af fremtidssikring i hele tiden at være på forkant,” fortæller Peter Schleidt.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen fra TDC.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning