3G- og 4G-dækningen i Fredericia

Hvis du vil bruge mobilt bredbånd eller data på din mobiltelefon i Fredericia, bør du kende til dækningen.

For du vil naturligvis gerne have en forbindelse, hvor du ikke kan nå at brygge flere kander kaffe, før vejrudsigten dukker op på skærmen eller skal danse på en stol for at have en kun letknasende snak i telefonen.

Heldigvis er der efterhånden god dækning de fleste steder hos udbyderne af netværk til data, og til tale er der relativt få problemer. Det er præcis de samme master, der bruges til mobilt bredbånd og tale og data på smartphones.

I alt er der tre udbydere, der har deres eget netværk til mobilt bredbånd. Der er naturligvis mange flere udbydere, men de mindre udbydere lejer sig ind på et af de tre netværk.

Udbyderne med eget netværk er 3, TDC og Telia og Telenor – de to sidst deler samtlige master i hele landet.

Vi har set på dækningen hos de tre udbydere i Fredericia med udgangspunkt i udbydernes dækningskort. Det kan dog være en god idé at kaste et grundigere blik på dækningskortet, hvis der er specifikke steder, du har særligt brug for god dækning til data.

Analyse af dækningskortene

3 har generelt glimrende dækning i Fredericia. I det sydvestlige Hannerup er der dog småproblemer flere steder, ligesom der i det østlige Fredericia er mindre områder med knap så god dækning. Også i det nordlige Fredericia kan der være problemer – særligt nordøst for golfbanerne. Generelt bør der dog ikke være større problemer med dækningen i byen.

Se 3’s dækningskort

Telia og Telenor deler master i hele Danmark.

De har også fin dækning i det meste af Fredericia-området. Der er dog små meget lokale problemer – størst er de i syddelen af byen både mod øst og langs den sydlige kyst. I selve byen er der generelt fin dækning, omend der er en del steder, hvor du må leve med mindre end de højeste hastigheder – det gælder reelt i hele byen.

Hvis du selv vil se nærmere på kortet, anbefaler vi, du bruger Telenors dækningskort, da det er mere nuanceret end Telias.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

TDC har generelt glimrende dækning i området. Deres største problemer er i det østlige af byen, hvor der generelt er flere områder, hvor hastighederne ikke er på det højeste. Også i dele af det sydlige Fredericia er der mindre gode hastigheder. Generelt er der flere lokale huller – de står stærk i de centrale og vestlige dele af byen, men derudover er der lokale problemer i reelt hele byen.

Se TDC’s dækningskort

Se dækningskortene

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Læs mere om dækning

Generelt om dækningen

Telia og Telenor står umiddelbart stærkest, men generelt har udbyderne kun mindre problemer i Fredericia og det nærmeste opland – mange af problemerne er gældende på flere af netværkene, men omvendt er der også steder, hvor det ene netværk står bedre end de andre, og derfor kan det være en god ide selv at kaste et nærmere blik på dækningskortene, hvis du især skal bruge din forbindelse fra et eller flere steder.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning