Telenor og Telia deler snart 4G-netværk

Telenor og Telias har for længst meldt ud, at deres net bliver slået sammen – fra omkring nytår vil de have fælles 4G-netværk (OPDATERING MARTS: Telenor har nu åbnet for 4G: Læs mere her)

Telenor har længe haltet lidt med dækningen, og Telenors netværk er det eneste, der endnu ikke tilbyder 4G til kunderne.

Men det bliver der for alvor lavet om på fra nytår, hvor der bliver åbnet for delingen af 4G-netværket, hvilket betyder at Telenor ligesom Telia fra nytår kan tilbyde 4G til 75 procent af befolkningen – altså en markant bedre dækning end 3 og TDC, der forventer at dække omkring 50 procent ved årsskiftet.

– Vores 4G-lancering kommer på et godt tidspunkt, da det er nu, de første 4G-parate
smarthpones og tablet pc’er begynder at komme, hedder det blandt andet i en netværksstatus opdatering fra Telenor.

Dækningen allerede blevet bedre

I løbet af 2012 har man allerede arbejdet en del på at forbedre dækningen i især yderområder og uden for byerne, samtidig med flere byer har fået højere hastigheder.

I alt er der blevet opsat lidt over 300 nye master, hvor af cirka en fjerdedel dog er 2G-master, der ikke er særligt anvendelige til dataoverførsel, men sikrer god mobildækning til tale.

Især siden Maj har der været fart på 3G-udbygningen, og samtidig har en del master fået længere rækkevidde fra 5-6 km til op mod 20 km, hvilket naturligvis har betydet bedre dækning i bredden.

Telenor oplyser i deres netværksstatus, at de blandt andet har fokus på dækningen langs jernbanestrækninger samt småbyer i Midtjylland, på Fyn og på Nordsjælland.

2G- og 3G-deling med Telia

Selv om 4G-netværket fra nytår bliver slået sammen med Telias, går der endnu lidt tid, før deres netværksdeling også er gennemført på andre teknologier.

– Når vi er færdige med 4G-delingen, går vi straks i gang med at varme op til at lægge 3Gnettene sammen. Lige efter nytår begynder vi at teste grundigt i udvalgte områder, så vi sikrer
os bedst muligt mod forstyrrelser i nettet, mens arbejdet er i gang. I andet kvartal 2013 går vi
så i gang med at lægge 3G-nettene sammen, skriver Telenor.

Telenor forventer, at delingen vil betyde, at man vil dække 98 procent af befolkningen mod 85 procent i dag.

I løbet af første kvartal af 2014 begynder de to udbydere også at slå deres 2G net sammen.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning