Den bedste 4G-dækning

Hvem har den bedste 4G-dækning?

Ved årsskiftet var det et let spørgsmål at besvare: Telia havde ganske enkelt et klart forspring, mens TDC og 3 hasede efter. Siden har Telenor åbnet op for 4G, og TDC har også sat skub på deres 4G-udrulning. Det gør, at spørgsmålet i dag er blevet meget sværere at besvare.

dækningskortene er nemlig ikke så lette at sammenligne på kryds og tværs, som man lige kan tro. Derfor er det vigtigt, at man gør sit arbejde grundigt, hvis dækningen har afgørende betydning for valg af udbyder.

3 halter dog stadig et stykke efter de øvrige udbydere på 4G-området, så vil man have et helt generelt billede af 4G-dækningen, kan man hurtigt sortere dem fra.

Hvis man kigger på dækningskortene herunder, kan man hurtigt lave et par konklusioner.

Telenor og TDC ser ud til at være i tæt kamp med en lille fordel til Telenor. Til gengæld har Telia mistet deres førerposition, og har svært ved at dække landområderne – de er ganske enkelt ikke kun blevet indhentet men også overhalet af TDC og især Telenor. Der er bare lige én ting, man bør være opmærksom på, inden man dømmer Telia alt for langt ude.

Telia og Telenor deler 4G-master, og derfor har de præcis den samme 4G-dækning – 3G-dækningen er godt nok meget forskellig lidt endnu (den bliver dog også identisk), men ovenstående dækningskort viser udelukkende 4G-dækningen. Telenors dækningskort er ganske vist bedre opdateret end Telias, men det er ikke her, den store forskel ligger.

Når man zoomer ind på dækningskortene begynder dækningen nemlig at være langt mere identisk ved Telia og Telenor, og det kan ligne, at det er Telias dækningskort, der er langt mere præcist end Telenors – og det samme er tilfældet med TDC’s dækningskort.

På Telenors og Telias dækningskort herunder, kan du også se, at dækningen ligner langt mere hinanden, når man zoomer ind, end den gjorde, når man så på hele Danmark.

Det betyder altså, at du ved Telenor og TDC skal zoome ind for at få et nogenlunde pålideligt billede af dækningen – men faktisk har Telenor væsentlige fordele, hvis du vil analysere dækningen. Du kan nemlig rykke rundt på den lille pil, der viser dig, hvor stærkt signalet er – og dermed kan du se, om du kan forvente at kunne bruge det indendørs, kun udendørs mm. Forskellene på kortet gør også, at det faktisk kan være en god idé bevidst både at kigge på Telenor og Telias dækningskort for at se, hvor god deres fælles 4G-dækning er.

Både TDC og 3 viser i øvrigt ligesom Telenor kvaliteten af dækningen på specifikke adresser – kun Telia har ikke denne mulighed.

Men hvem havde så den bedste 4G-dækning? Vi tør ikke give svaret. TDC har helt sikkert rykket sig tættere på Telia og Telenor i kampen, og dermed kan der for alvor nu være steder også i mindre byer, hvor kun ét af de to netværk dækker. Det eneste, der er nogenlunde sikkert er, at 3 indtil videre er hægtet af i 4G-kapløbet.

// Laust

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning