Udbydere kommer med nyt forslag til regeringen

Telenor, Telia, Global Connect og Concepy har præsenteret det forslag, de mener, er nødvendigt for at TDC ikke sidder for tungt på markedet. Det skriver Computerworld.dk i dag.

Forslaget har i alt syv punkter, der skal ændre på den monopollignende tilstand, som der er på ikke mindst kobberforbindelser i Danmark. Forslaget skal i ses som et bud på ting, som man savner i regeringens bredbdåndsudspil, og målet for begge udspil er derfor at forbedre dækningen i yderområderne.

Især handler forslaget om, at man ønsker mere lige adgang til it-infrastrukturen. Dette inkluderer ikke kun TDC’s kobbernet, men også fibernettet, der især bliver udbredt af de danske energiselskaber gennem Waoo!

Samtidig ønsker man, at det i hele landet skal blive muligt for teleselskaberne at leje sig ind på offentlige grunde til opsætning af mobilmaster til omkostningsbaserede priser.

De fire udbyder ønsker et klart billede af, hvordan dækningen vil være fremadrettet, efter man ved 800 MHz auktionen sidste år pålagde udbyderne dækningskrav i bestemte postnumre. Samtidig opfordrer man til, at det frekvensauktionerne i fremtiden ikke kun handler om højeste bud på en auktion.

”Under alle omstændigheder er det væsentligt, at kommende auktioner designes således, at det ikke også er hensigten, at staten opnår mest muligt i provenu,” hedder det ifølge Computerworld.

Samtidig opfordrer man også til, at regeringen mere konkret sætter mål op for, hvordan det offentlige kan bidrage til forbedringer i dækningen. I udspillet fra regeringen blev der således åbnet for, at kommuner skal stille dækningskrav i forbindelse med bredbåndsudbud.

Mere viden

Læs mere om forslaget i Computerworlds artikel

Læs om udbydernes kritik kort inden påsken

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning