K: Træk etableringsudgiften for fiber fra i skat

Flere partier og organisationer har allerede lagt op til, at Teleforliget fra 1999 skal ændres – og nu kommer Konservative med et konkret forslag, som skal være med til at give bedre internet i yderområderne.

De Konservative ønsker nemlig ifølge Computerworld, at man kan trække dele af etableringen af fibernet fra i skat. Helt konkret ønsker man nemlig, at etableringsomkostningerne kan blive en del af den eksisterende boligjobordning, hvor man kan trække 60-70 procent af arbejdskraft fra i skat. Man forventer ordningen vil blive brugt af 60.000 husstande.

En af effekterne vil naturligvis være bedre bredbånd i yderområderne, men derudover er der flere andre bonuseffekter.

Internethastighederne lidt væk fra de store byer er i dag langt fra tilfredsstillende. Det snegler sig af sted og er alt, alt for ustabilt. Brian Mikkelsen, erhvervsordfører for Konservative

– Ud over at forbedre erhvervsklimaet markant vil vores forslag også skabe 700 nye arbejdspladser i landområderne. Det er der i dag hårdt brug for, siger Brian Mikkelsen, der er erhvervsordfører hos Konservative, til Computerworld.

Gælder i yderområder

Brian Mikkelsen siger til Computerworld, at forslaget især handler om de områder i landet, hvor der kan være problemer med hastigheden.

– Internethastighederne lidt væk fra de store byer er i dag langt fra tilfredsstillende. Det snegler sig af sted og er alt, alt for ustabilt. Dårligt internet hæmmer væksten og borgernes livskvalitet, og hvis ikke Danmark skal knække over, skal der gøres noget offensivt ved det, fortæller Brian Mikkelsen til Computerworld om forslaget.

Han henviser blandt andet til, at det ofte kan koste over 5000 kroner alene i graveomkostninger, og at arbejdskraften er hovedparten af prisen i etablering. Konservative forventer, at ordningen vil koste omkring 150 millioner kroner om året, hvilket altså betyder, den vil være brugt af 60.000 husstande.

Mere viden

Læs artiklen om forslaget fra Computerworld.

Læs vores nyhed om oppositionens ønske om at indlede forhandlinger om Teleforliget

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning