Oister åbner for 4G

Oister har tidligere annonceret, at de ville åbne for 4G – og det er sket fra i dag.

Hos Oister skal du betale for at få adgang til 4G-signalet. Det vil for mobilt bredbånd koste 30 kroner om måneden, mens det for mobilabonnementer vil koste 20 kroner om måneden. For at få 4G, skal man tilkøbe det, efter standardabonnementet er taget i brug.

Dermed har det ingen betydning for abonnementet for kunder, der kun kan eller vil modtage 3G-signaler grundet udstyr eller behov.

Oister er ejet af 3, og bruger derfor naturligvis også 3’s netværk til 4G.

4G har trukket ud

Generelt har 4G i reklamer og medier fået meget omtale på trods af dækningen endnu ikke er specielt bred. Flere udbydere har måttet udskyde åbningen. Eksempelvis har Telmore på et tidspunkt skrevet, de ville åbne i løbet af 2012 – dette blev senere ændret til i løbet af 2013, mens årstallet nu er helt fjernet, selv om man siden sommeren har meldt ud, at man tester 4G.

Hos CBB er man gået endnu længere væk – 4G-åbningen er decideret udskudt på ubestemt tid. Det på trods af at ligeledes CBB-ejede Bibob for nyligt åbnede for 4G.

Udover Oister og Bibob, tilbyder også Call me og DLG Tele 4G – begge på Telias netværk. Det samme gør naturligvis netværksejerne 3, TDC og Telia/Telenor, der har fælles 4G-netværk.

Hvornår får jeg noget ud af 4G?

Faktisk kan det også være positivt for 3G-abonnenenter, at flere kunder får adgang til 4G. Brugen af 4G betyder nemlig, at der er mere ”plads” på 3G-masterne, og dermed er chancen for spidsbelastningsproblemer mindre.

4G er fortsat primært forbeholdt byområderne, men siden januar har især TDC og til dels også 3 udrullet voldsomt. Ved årsskiftet dækkede de begge 50 procent af befolkningen, mens Telia/Telenor var foran med 75 procent af dækningen. Siden har TDC umiddelbart overhalet Telia/Telenor, der har stået ret stille på 4G-området grundet sammenlægning af 3G-netværk, og også 3 er på det seneste kommet nærmere, selv om man fortsat står med den svageste 4G-dækning. I august var udmeldingen fra 3, at man dækkede 60 procent af danskerne.

4G er især interessant, når man vil lave mere krævende ting fra via sin mobile dataforbindelse. Det betyder stort set intet ved almindelig surf, men vil du eksempelvis streame eller downloade større filer, kan du få en langt bedre oplevelse med 4G-signal.

Mere viden

Læs om 4G på Oisters hjemmeside.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning