TDC: 100 Mbit på kobbernetværket fra 2015

Fra 1. januar næste år vil en del danskere kunne få 100 Mbit via kobbernetværket, der er det, der bruges til traditionelt bredbånd (xDSL). Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

Den hurtige hastighed vil komme med den nyeste vectoring-teknologi, som allerede er testet siden 2012 hos kunder i landsbyen Foldby mellem Aarhus og Randers.

– Potentialet ved vectoring er enormt. TDC investerer hvert år et milliardbeløb i vores netværk. Ved ikke at skulle grave tusindvis af km kabel ned, er vi nu i stand til at tilgodese langt flere danskere for de samme investeringer, fortæller Peter Schleidt i en pressemeddelelsen. Han er koncerndirektør i TDC Operations, og derfor er ansvarlig for TDC’s netværk.

Det er glædeligt og godt for Danmark, at der nu er givet grønt lys for udrulning af en teknologi med så stor samfundsværdi. Peter Schleidt, koncerndirektør i TDC Operations

Vectoring-teknologien kan skubbe kapaciteten i vejret på et netværk, og dermed sikre højere hastighed over længere afstande. Det betyder, at husstande med maksimalt 400 meter til nærmest teknikskab i udgangspunktet kan få over 100 Mbit/s vel at mærke uden, at der skal graves for at komme ned til kobber- og fiberkablerne.

Vigtigt for 2020-mål

TDC ser de nye muligheder som vigtige for at opfylde regeringens målsætning om at have 100 Mbit til alle senest i 2020. Ikke desto mindre er det ifølge TDC myndighedernes regulering af markedet, der har betydet, at udrulningen ikke er sket endnu. Men en afgørelse fra Erhvervsstyrelsen har åbnet for at TDC fra årsskiftet kan tilbyde muligheden.

– Det er glædeligt og godt for Danmark, at der nu er givet grønt lys for udrulning af en teknologi med så stor samfundsværdi. Sammenholdt med mulighederne i en række andre forskellige teknologier, understreger det, hvor vigtigt det er at fastholde princippet om teknologi-neutralitet, hvis vi som samfund skal nå regeringens målsætning om 100 Mbit/s til alle i 2020, siger Peter Schleidt.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen fra TDC

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning