TDC går væk fra ”op til” hastigheder

TDC melder nu officielt ud, at de fremover sælger bredbånd med garanterede hastigheder i stedet for ”op til” hastigheder, hvor der er en minimumhastighed.

Mens andre udbydere altså sælger bredbånd med en markedsført op til hastighed og en anden garanteret minimumhastighed, så vil TDC’s markedsførte hastighed altså fremover være garanteret.

Det er også på denne måde, TDC i flere måneder har solgt deres standardbredbånd via deres hjemmeside, men i dag skriver de altså i en pressemeddelelse, at det nu er den faste politik for de nye bredbåndsprodukter fra TDC, der vil komme17. februar.

TDC skriver i pressemeddelelsen, at de dermed tager et skridt på vejen mod en gennemsigtig kommunikation om internetforbindelser, og hensigten er altså, det skal være lettere at forstå produktet for kunderne.

Nye produkter

– Vi ønsker med tiltaget at komme med vores bud på, hvordan kommunikationen til bredbåndskunderne kan forbedres yderligere. René Brøchner, direktør for TDC Privat.

Hidtil har TDC kun markedsført 20 Mbit via deres hjemmeside, og her har hastigheden været garanteret men med en potentiel hastighed på 40 Mbit. Fremover vil man markedsføre 20, 30, 40 og 50 Mbit med garanterede hastigheder. Kan man ikke få så hurtigt hastighed, vil man blive tilbudt en lavere hastighed, der også vil være garanteret.

– Vi ønsker med tiltaget at komme med vores bud på, hvordan kommunikationen til bredbåndskunderne kan forbedres yderligere. Med de nye produkter tilbyder vi nu eksempelvis hastigheden 40/10, hvor de kunder, der får leveret produktet, har garanti for, at hastigheden altid er 40/10, udtaler René Brøchner, direktør for TDC Privat, i en pressemeddelelse.

Ændringen skal ses i lyset af en aftale mellem udbyderne og forbrugerombudsmanden tilbage i foråret 2013, hvor minimumhastigheder blev indført, men TDC er altså nu gået skridtet videre. Waoo har længe kritiseret udbyderne på kobbernetværket for ikke at garantere hastigheder, ligesom Waoo! gør på fiberteknologien, og dermed gør TDC nu op med det kritikpunkt.

Flere kan få 20 Mbit

TDC oplyser, at målet er, at ændringen kan udnytte en række ”massive investeringer, TDC foretager for både kobber og fiber”. Det betyder ifølge TDC, at 2 ud af 3 husstande i 2014 vil kunne få garanteret 20/2 Mbit fra midten af 2014. I 2015 vil man begynde at bruge en ny teknologi, der gør det muligt at få hele 100 Mbit på kobberforbindelser – dette teknologi må ikke rulles ud før, oplyser TDC i pressemeddelelsen.

Ændringen gælder kun for TDC, og altså ikke for eksempelvis TDC-ejede Fullrate. Spørgsmålet er så, om de øvrige udbydere vil følge trop i de kommende måneder efter TDC’s ændrede politik.

Fakta: nye månedspriser

Lanceres mandag den 17. februar
Garanteret 20/2 Mbit til 255 kr.
Garanteret 30/5 Mbit til 269 kr.
Garanteret 40/10 Mbit til 289 kr.
Garanteret 50/10 Mbit til 299 kr.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning