YouSee: Coax er en del af fremtiden

YouSee åbner fra 2. februar for 300 Mbit – også for at understrege, at de ser produktet som en væsentlig teknologi i fremtiden.

I starten vil den høje hastighed være mulig for 20 procent af kunderne. Tidligere var den højeste hastighed hos YouSee 100 Mbit, mens Stofa på coax-kabler i forvejen tilbyder 150 Mbit.

Planen hos YouSee er, at det herefter skal rulles ud til resten af de en million tv-kunder i løbet af 2015.

– For at kunne tilbyde en hastighed på 300 Mbit, skal vi have opgraderet hele vores netværk. Det betyder, at vi samtidig får skruet op for kapaciteten i områder, hvor vi i løbet af året har oplevet overbelastning i nettet og dermed nedsat hastighed for nogle af vores kunder, siger Jens Raith, direktør for YouSee Bredbånd, i en pressemeddelelse.

Ikke stor efterspørgsel

Her på siden anbefaler vi selv til de mere kræsne brugere sjældent hastigheder ret meget højere end 20-40 Mbit, og YouSee fremhæver da også selv i pressemeddelelsen, at der sjældent er brug for bredbånd i nærheden af disse hastigheder.

– Selvom vi streamer film som aldrig før, og vores færden på nettet generelt er hastigt stigende, overstiger 300 Mbit langt behovet for, hvad man har brug for i en gennemsnitlig husstand – selv hvis man er en storforbrugende familie, siger Jens Raith.

Det handler ikke om efterspørgslen nu og her men om at sende et signal til kunderne om, at coax-nettet er en teknologi med fremtid i. Jens Raith, direktør for YouSee Bredbånd.

Derfor handler det også i høj grad om at sende et signal om, at coax-teknologien er langtidsholdbar. Med opgradering af udstyr, kabler og videreudvikling af teknologi, mener YouSee, at de på længere sigt kan opnå “symmetriske hastigheder langt over 1 Gbit/s”, skriver de i pressemeddelelsen.

Men selv om man i første omgang nøjes med 300 Mbit, vil der næppe blive hyret ekstra kundeservice til at tage imod bestillinger hos YouSee, når der åbnes for de nye abonnenter.

– Det handler ikke om efterspørgslen nu og her men om at sende et signal til kunderne om, at coax-nettet er en teknologi med fremtid i. Vi har cirka 430.000 bredbåndskunder og deres behov skal vi være på forkant med og tage ansvar for, siger Jens Raith.

Sådan udrulles det

Ifølge pressemeddelelsen vil der fra starten blive åbnet for 300 Mbit på Fyn og i Viborg, hvilket altså svarer til 20 procent af kunderne. Herefter vil man udrulle med fokus på at ramme flest muligt hurtigst muligt. Det fremgår dog ikke nærmere præcist hvilke områder, der ligger først for.

Det nye produkt vil koste 449 kroner om måneden, og uploadhastigheden vil være 60 Mbit.

Mere viden

Se pressemeddelelsen fra YouSee

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning