Stofa overtager sydfynske Waoo!-kunder

Stofa og SEF indgår samarbejde, der betyder, at kunder på SEF’s fibernet formentlig rykker over til Stofa i foråret 2016.

Med sammenlægningen melder Stofa sig for alvor ind i kampen om flere fiberkunder og som en væsentlig alternativ spiller til især TDC’s markedsdominans. Og hos Stofa er man meget glade for udsigten til et kommende samarbejde.

– Det her partnerskab kan blive lige efter bogen. Alle parter vil stå tilbage som vindere. Stofa får mere stordrift, SEF kan lokalforankre og fremtidssikre deres fibernet og kunderne får attraktive og konkurrencedygtige produkter. Samtidig kan aftalen være med til at skærpe konkurrencen på markedet for tv og internet i Danmark, hvor TDC har haft det for let for længe, siger Ole Fruekilde, der er topchef i Stofa, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet vil betyde, at Stofa vil købe sig til en ejerandel på 25 procent af fibernettet, ligesom de efter planen skal overtage driftsansvaret senest i 2016.

Stofa, der er ejet af energikoncernen SE, har i forvejen et vidt dækkende fibernet i primært Syd- og Sønderjylland. Dette hørte også oprindeligt til Waoo!, indtil SE opkøbte Stofa og senere flyttede deres fiberforretninger til Stofa.

Et fibermarked med store ændringer

Samtidig kan aftalen være med til at skærpe konkurrencen på markedet for tv og internet i Danmark, hvor TDC har haft det for let for længe. Ole Fruekilde, Topchef , Stofa.

I forvejen er der sket en øget tendens til ændringer på fibermarkedet. I Waoo!-familien virker der til at blive rykket ved flere ting. Først flyttede SE deres fiberforretning over i Stofa. Herefter markerede SEAS-NVE og NRGI sig på markedet ved i sommers at fusionere deres fiberforretninger i Fibia – stadig med Waoo! som inholdsleverandør, og samtidig inviterede de åbent andre selskaber – en invitation ingen har grebet endnu.

I efteråret gik TDC ind i kampen om energiselskabernes kunder ved at lave en aftale med TREFOR, der dog også fortsat selv har kunder på deres eget netværk. Nu ser de 11.000 SEF-kunder altså ud til at rykke over til Stofa-familien, og alt i alt virker det til, at Waoo! og fiberforretningerne i Danmark står i en situation, hvor handsken én gang for alvor enten skal gribes eller kastes i ringen.

Det ligner ikke mindst en kamp mellem TDC, Stofa og Fibia-fusionen mellem NRGI og SEAS-NVE. Også Altibox, der ligeledes er drevet af energiselskaber, kan dog enten melde sig ind i kampen eller måske vise sig åbne for at søge mod nye fusioner.

Glæde hos SEF

Partnerskabet mellem SEF og Stofa ventes underskrevet senest om fem uger og skal muligvis godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrrelsen.

SEF skal først ud af samarbejdet med Waoo!, hvilket er grunden til, at overflytningen muligvis først sker i foråret 2016. Hos SEF ser man mange positive muligheder i samarbejdet.

– Et partnerskab med Stofa vil være en rigtig god nyhed for både SEF og vores kunder. Fordi Stofa har stor erfaring med at drive og forrente højhastighedsbredbånd, kan vi se frem til en større indtjening på vores fibernet samtidig med, at vi i højere grad kan hellige os vores konkurrenceudsatte kerneforretning. For privatkunderne vil et partnerskab betyde, at de får Stofas velkendte og attraktive produkter ind i hjemmene og vores sydfynske erhvervsliv vil kunne se frem til at få del i Stofas digitale erhvervsløsninger, siger Anders Banke, der er adm. direktør i SEF, i en pressemeddelelse.

SEF oplyser dog samtidig, at man har været glade for et godt og konstruktivt samarbejde med Waoo! og de øvrige energiselskaber.

Stofa har ifølge pressemeddelelsen på nuværende tidspunkt 480.000 kunder – en stor andel af dem er dog kabel-tv kunder. Overtagelsen af de 11.000 kunder betyder dog, at Stofa melder sig aktivt ind i kampen om at udvide på fiberområdet.

Mere information

Læs den fælles pressemeddelelse fra Stofa og SEF.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning