Net1 snart klar med 4G

Til august får Net1’s kunder 4G i stedet for den nuværende 3G-teknologi.

Ligesom hidtil vil Net1 have master på 450 MHz båndet, og det betyder derfor, at de fortsat vil have meget bred dækning. Det oplyser Net1 på deres hjemmeside.

Hidtil har Net1 været baseret på den mere alternative 3G-teknologi CDMA-teknologi. Den nye teknologi betyder derfor også, at Net1’s kunder skal have nyt udstyr, ligesom de fremover vil bruge SIM-kort.

Opgraderingen starter efter planen tirsdag 18. August, hvor de fire første og mest nordlige master bliver opgraderet, hvorefter Net1 bevæger sig sydpå og gennem Jylland for derefter at sprede 4G mod masterne i det østlige Danmark. 27. August bliver den sidste af de i alt 27 master i Danmark opgraderet, hvor bornholmerne dermed også får adgang til 4G via Net1. Herefter kommer turen til Norge og Sverige, hvor opgraderingen vil forløbe fra syd og være endeligt gennemført i midten af oktober.

Nye pakker og flere muligheder

Hidtil har Net1 været kendetegnet ved en meget bred dækning, men relativt lave hastigheder, små datapakker og forholdsvis høje priser.

Blandt andet fordi de fortsætter på 450-MHz båndet, kommer de heller ikke helt op på de samme hastigheder, som de øvrige 4G-udbydere. Ifølge Net1 kan brugerne i praksis forvente hastigheder mellem 5 og 20 Mbit.

Det åbner dog for nye muligheder, idet HD-streaming og andre datatunge aktiviteter er blevet realistisk for de fleste kunder.

Men med datapakker der lige nu er på maksimalt 10 GB, vil kunderne dog hurtigt se dataen blive slugt af eksempelvis Netflix. Net1 lægger dog op til nye pakker og priser vil blive introduceret. For de er bevidste om, at hastigheden kan skrue forbruget op.

– Derfor kommer vi til at introducere nye produkter til både private og erhverv med mere data til en meget konkurrencedygtig pris. Vi sender konkret information om de nye produkter senere, skriver Net1 på hjemmesiden.

Der er endnu ikke mere info om de nye produkter og pakker, men der kan eksempelvis være nyt udstyr på vej såsom USB-modem. Principielt kan teknologien også bruges til telefoni, men indtil videre er der ikke mange telefoner, der understøtter 4G på 450 MHz-båndet.

For en del danskere i udkantsdanmark kan opgraderingen betyde, at de endelig kan få forbindelser, hvor streaming er realistisk – men inden armene kommer alt for højt, må de krydse fingrene for, at de nye produkter indeholder nok data til, at streaming i ordentlig kvalitet rent faktisk også er muligt mere end blot nogle få timer hver måned. Spørgsmålet er også, om masterne er klar til at håndtere det øgede pres, der må komme med de markant udvidede muligheder. Net1 kan derfor meget vel lægge forsigtigt fra land, før de for alvor tør konkurrere på eksempelvis store datapakker.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning