Telia og Telenor fusionerer ikke alligevel

I slutningen af 2014 annoncerede Telia og Telenor, at de ville fusionere.

Fra de flestes side har det været ventet, at det blot var et spørgsmål om tid, før de to selskaber blev til ét, selv om man først skulle afvente EU-godkendelse. Senest ansatte man endda en ledelse på tre fra de to koncerner, der skulle sikre overgangen, og derfor var det ventet, at tingene gik i den rigtige retning.

Men nu melder Telia og Telenor ud, at planerne alligevel ikke bliver til noget, da man ikke kunne blive enige med EU-kommissionen om vilkårene.

Der har da også været spekuleret i, at Telia og Telenor skulle skille sig af med dele af virksomheden for at en godkendelse skulle finde sted – det kunne både være i form af kunder, netværk eller underselskaber.

Godkendelsen har trukket ud, og det var ventet, at det kunne blive en svær proces at få EU-godkendelsen, men alligevel var det ventet, at det ville lykkes.

Telenor og Telia vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services i det danske marked gennem vores oprindelige respektive fuldt operative selskaberKjell-Morten Johnsen, koncerndirektør og europachef i Telenor

Nødvendig beslutning

Ifølge de to selskabers fælles udmelding var det en nødvendig beslutning, efter man kom frem til, det ikke var muligt at få en godkendelse på de vilkår, man ønskede.

– For at varetage begge selskabers interesse var det nødvendigt at handle nu. Telenor og Telia vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services i det danske marked gennem vores oprindelige respektive fuldt operative selskaber, siger Kjell-Morten Johnsen, koncerndirektør og europachef i Telenor i en pressemeddelelse.

De to selskaber håbede ellers at kunne lægge pres på TDC med det nye setup, som man mente ville øge deres muligheder for at investere i eksempelvis netværk.

– Fra starten har vi været tydelige på behovet for at øge investeringsniveauet i Danmark. I vores perspektiv ville etableringen af en markedsaktør med størrelse og kapacitet til at konkurrere og investere sikre både privat- og erhvervskunderne betydelig bedre kvalitet, hastighed og dækning, siger Robert Andersson, koncerndirektør og europachef i TeliaSonera i en pressemeddelelse.

De to selskaber har fortsat fælles netværk, ligesom de i pressemeddelelsen oplyser, at de begge vil “fortsætte med at vurdere strategiske muligheder i det danske marked”.

Mere viden

Læs den fælles pressemeddelelse

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning