Stor stigning i dataforbrug

Der er stadig voldsom stigning i brugen af data på de danske abonnementer til mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

Fra 1. Halvår 2015 til 1. Halvår i 2016 er det steget fra 89 569 TB til 162 291 TB på de danske netværk.

Det viser tallene fra den seneste telestatistik, der er blevet offentliggjort i dag.

I øvrigt er det en statistik uden de store overraskelser. Også andelen af fiberforbindelser og forbindelser via kabel-tv nettet er steget, ligesom tendensen har været ved de seneste offentliggørelser. Det nærmer sig, at de to teknologier samlet udgør halvdelen af alle fastnetforbindelser til bredbånd i Danmark.

– Regeringen prioriterer mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark højt. Det gør vi netop, fordi vi ved, at danskerne i såvel deres arbejdsliv som familielivet er dybt afhængige af at kunne komme på nettet, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

For få dage siden fik 3 700 adresser besked om, at de har fået tilskud fra regerings bredbåndspulje til bedre bredbånd, men samtidig lægges der op til, at der som hidtil primært skal skabes udvikling på området via konkurrence på markedet.

– Et dynamisk og konkurrencedrevet telemarked er helt afgørende for, at borgere og virksomheder har adgang til avancerede teleydelser til fornuftige priser. Derfor er det vigtigt, at vi også fremover holder fast i, at markedet skal drive udviklingen og valget af teknologier som to bærende principper for den danske telepolitik, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Regeringen ser på mulighederne for et nyt teleforlig, og Lars Chr. Lilleholt har tidligere sagt, at han håber der kan være et forslag inden sommerferien.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen

Se telestatistikken

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning