3 Webcube anmeldelse

Vi har på Bredbåndsmatch.dk haft 3’s Webcube til anmeldelse. Enheden er en af flere hos 3, der kan give dig mobilt bredbånd, som du kan bruge på flere computere samtidig.

11. juli 2013

I stedet for et USB-modem bruger du altså en router til at få forbindelse på nettet.

3’s Webcube er den billigste løsning hos 3, der i skrivende stund også har to andre trådløse muligheder. Og man får da også mindre for pengene med Webcuben.

Webcube bliver produceret af kinesiske Huawei og understøtter en hastighed på 21 Mbit, og man kan have 5 computere koblet til samtidig. Den har ikke batteri, og skal derfor have adgang til en stikkontakt for at virke.

Det positive ved 3’s Webcube

Forbindelsen er ganske let at tage i brug. Sim-kortet bliver sat i uden de store problemer, og efter dette tager det bogstaveligt talt ikke mere end et minut, før man er på nettet via de trådløse WIFI-signaler.

Webcuben har givet os fine hastigheder via 3’s gode 3G-netværk. Det har længe været holdningen, at 3 har det bedste 3G-netværk på markedet. Positionen bliver mere og mere udfordret, men 3 står umiddelbart stadig stærkest på 3G-siden, selv om konkurrencen konstant bliver skarpere, og de får svært ved at bevare tronen, når Telenor og Telia har slået deres 3G-netværk sammen.

Vi har ikke oplevet udfald på udstyret, så forbindelsen har været der ganske stabilt.

Vi har jævnligt været efter 3’s dækningskort, hvor det kan være svært at gennemskue, hvor stærkt signal man kan forvente, og dermed også hvilken forbindelsen man kan regne med at få.

Vi har haft forbindelsen med til udkantsdanmark for at udfordre netværket. Vi har blandt andet haft den forbi Randrup, hvor dækningskortet umiddelbart lover 3G-dækning med op til 32 Mbit, men dog med en del huller rundt omkring med kun op til 12 Mbit. På grund af disse huller vil man normalt ikke skulle forvente at kunne komme op over de 10-12 Mbit, men vi landede ved en hurtig indendørs test på 13,63 Mbit, hvilket i forhold til dækningskortet er rigtigt fint.

Vi oplevede kun én gang, at forbindelsen var for langsom til streaming, og her var den faktisk også brugbar til almindelig surf – i hvert fald fra en computer. Med andre ord havde vi en forbindelse, vi kunne bruge alle de steder, vi testede.

Ulemperne ved 3’s Webcube

Webcuben fremstår både en smule klodset og skrøbelig. Først og fremmest er den i en stor kasse, der reelt er en dockingstation. Det vil sige, at alt teknikken kun sidder i den øverste lille del, mens resten umiddelbart er overflødigt, og reelt bare har funktion af at være en designet udgave af et forlængerkabel.

Alt i alt er den udformet, så den ikke er specielt praktisk at have med på farten. Faktisk vil routerløsningerne formentlig ofte være lettere at have med i sin taske eller lignende. Batteri er der heller ikke i Webcuben.

Plastikken på dockingstationen virker ikke til at være specielt robust. Derfor har man ikke indtrykket af udstyr, man vil sætte på ret store prøver, hvis man vil undgå at den gennemsigtige plastikkasse går i stykker, og webcuben vil være mindre køn at have stående.

Webcuben kan ikke modtage 4G-signaler. Det er i første omgang ikke så slemt – især ikke hos 3, der endnu ikke har specielt god 4G-dækning. På den længere bane er det dog rart at have mulighed for 4G-signaler.

Alt i alt betyder dette, at vi vil anbefale, at vælge en af routerløsningerne ved 3, selv om webcuben som sådan har været både stabil og brugervenlig.

De mindre gode hastigheder

Vi testede også forbindelsen i Hurup, hvor dækningen ifølge dækningskortet så ud til at være en anelse bedre, men ved vores hurtige test måtte vi her nøjes med 7,30 Mbit, selv om dækningskortet viste dækning på Turbo 3G med op til 32 Mbit en kilometer i alle retninger – en anelse skuffende, selv om resultatet betyder, at forbindelsen absolut er brugbar – også til eksempelvis tv-streaming. Præcis samme lidt skuffende resultat oplevede vi i Åbenrå, hvor hastigheden dog var nede på under 7 Mbit.

Værst var det dog i det sydlige Himmerland, hvor dækningskortet lovede fornuftig dækning med op til 32 Mbit, men vores hastighedstest ikke kunne krybe sig op på mere end lidt under 1,7 Mbit, efter vi vel at mærke havde brugt 5-10 minutter på at finde det bedste sted at få forbindelse i huset.

Faktisk har vi selv i Århus haft svært ved at få forbindelsen op på mere end 10 Mbit – og det betyder, at det kan være svært at finde steder, hvor du kan bruge forbindelsen til at have mere end én computer på nettet samtidig, hvis du vil kunne streame tv. Du kan dog sagtens have flere computere online ved almindelig surf.

Konklussion

Vores dom: 3 ud af 5. Forbindelsen er absolut brugbar, og som sådan er udstyret også ganske stabilt. Det føles bare billigt, og især trækker det ned, at routeren er besværlig at have med på farten – selv en router er lettere. Gav vi kun karakter for udstyret, havde karakteren været to, men 3’s solide netværk trækker i den modsatte retning (selv om hastigheden ind i mellem var en anelse under det forventede). Derfor lander vi alt i alt på en acceptabel karakter, og det kan sagtens give mening at investere i Webcuben, hvis du er bevidst om ulemperne.

Data på hastighedstests

Kontoret i Aarhus N
Download:7,75 Mbit
Upload: 0,98 Mbit
Ping: 95 ms

Aarhus C
Download: 10,57 Mbit
Upload: 1,74 Mbit
Ping: 83 ms

Aabenraa
Download: 6,89 Mbit
Upload: 3,28 Mbit
Ping: 86 ms

Hurup
Download: 7,3Mbit
Upload: 3,31 Mbit
Ping: 86 ms

Randrup
Download: 13,63 Mbit
Upload: 3,06 Mbit
Ping: 96 ms

Himmerland
Download: 1,69 Mbit
Upload: 0,87 Mbit
Ping: 84 ms


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning