Telenor og Telias netværkssammenlægning skrider frem

Allerede nu er masterne slået sammen i dele af Nordjylland og på Lolland – og det betyder markante forbedringer, oplyser Telenor.

I maj delte man de første master på 3G-området i Aalborg. Indtil videre er det stadig få områder, hvor dækningen er slået sammen. For få dage siden kunne beboere på det østlige Lolland dog glæde sig over, at 3G-masterne mellem de to udbydere nu også er delt ligesom 4G-masterne i området.

Sammenlægningen betyder, at Telenor er gået fra 11 til 26 3G-master på Østlolland. Og det betyder naturligvis markant bedre dækning.

– Samlet set kan vores kunder på Lolland nu bruge deres smartphones, tablet pc’er og mobile bredbånd på dobbelt så mange 3G-master i dag, som de kunne for bare fem uger siden. Normalt bygger vi jo én mast ad gangen, hvilket ofte er en langsommelig proces. Ved i stedet at lægge to netværk sammen, opnår vi tre til fem års dækningsforbedringer på nogle få uger, og det er selvfølgelig noget, de fleste af vores mobilkunder på Lolland vil kunne mærke, siger Telenors netværksdirektør Richard Stigaard i en pressemeddelelse.

Telenor oplyser, at man forventer, at masterne på Falster vil blive lagt sammen i løbet af september.

Også forbedringer i Nordjylland

Udover Lolland er der også på nuværende tidspunkt blevet lagt master sammen i det nordjyske syd for Limfjorden. Her er masterne som nævnt allerede delt i Aalborg, men også i Vesthimmerland, Rebild og dele af Mariagerfjord Kommune er der blevet lagt master sammen, oplyser Telenor til Bredbåndsmatch.dk. Også resten af Nordjylland kan ligesom Falster se frem til sammenlægning af masterne inden længe.

Arbejdet med sammenlægningen foregår om natten for at skabe mindst muligt gene. I den periode er der nogle timer, hvor man ikke har adgang til 3G-nettet, men der er dog adgang til at ringe på 2G-netværket, ligesom 4G-masterne også er aktive.

Der kan være mindre stabilt signal i de dagende efter sammenlægningerne. Her vil der blive justeret i antennerne, så dækningen bliver optimal, og det betyder, at der kan være mindre gener i forhold til den ønskede standard, oplyser Telenor i pressemeddelelsen.

De oplyser også, at de vil slå dækningen sammen i hele Danmark i løbet af de kommende måneder. Telenor oplyser overfor Bredbåndsmatch, at man prioriterer at slå 3G-netværkene sammen her og nu frem for at udvikle på 4G-netværket. 3G-sammenlægningen har nemlig større betydning for kunderne – blandt andet fordi man endnu ikke kan ringe via 4G. Der er endnu ingen officiel tidsplan for, hvornår 3G-masterne bliver lagt sammen for hele landet. Tidligere udmeldinger har dog peget i retning af, at man forventer at have slået 3G-netværkene endeligt sammen i løbet af de første måneder af 2014.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen fra Telenor.

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning