Slut med TDC – skifter navn til YouSee

Frem mod juli skifter TDC navn til YouSee, der hidtil har været ejet af netop TDC.

Det betyder altså, at TDC slår kabel-tv forretningen sammen med moderselskabet, men noget utraditionelt lader de YouSee være navnet fremadrettet.

Det skyldes formentlig, man ser YouSee som et stærkere og mere populært brand, der bedre afspejler målsætningerne for de kommende år, hvor TDC har været kritiseret for at bremse udviklingen på teleområdet og hindre gode konkurrencevilkår.

TDC har dog ikke meldt klart ud, hvorfor netop YouSee brandet er valgt til at fortsætte.

Skal forenkle virksomhedheden

Håbet med sammenlægningen er, at det vil forenkle oplevelsen for kunderne, så de får lettere ved at få en god løsning.

Det vil gøre det lettere at være kunde hos os, nedbringe omkostninger og gøre det nemmere for vores medarbejdere at gøre et godt stykke arbejdPernille Erenbjerg, koncernchef TDC

– Beslutningen om at sammenlægge brands på privatmarkedet og simplificere vores erhvervsforretning, muliggør at vi kan forenkle vores forretning og måden vi arbejder på betragteligt. Det vil gøre det lettere at være kunde hos os, nedbringe omkostninger og gøre det nemmere for vores medarbejdere at gøre et godt stykke arbejde, siger Pernille Erenbjerg, der er koncernchef i TDC, i en pressemeddelelse.

Målet er at give danskerne fortsat bedre hastigheder på markedet.

– Vi åbner en motorvej for digitale underholdningstjenester, hvor det kun er fantasien og ikke hastigheden, der sætter grænser. Allerede inden udgangen af år 2017 vil halvdelen af alle danske husstande have adgang til 1 Gbit hastighed – 10 gange hurtigere end den politiske målsætning for år 2020, siger Pernille Erenbjerg.

Imidlertid er målet i første omgang ”kun” at ”praktisk talt alle” danske husstande senest ved udgangen af 2018 kan modtage 10 Mbit – herfra er der langt til det politiske mål i 2020 om 100 Mbit til alle danskere, og i den sammenhæng vil TDC – eller fremadrettet YouSee – formentlig skulle spille en nøglerolle, hvis man skal komme i nærheden af det mål.

I praksis har det aldrig været i kabel-tv-områderne, at de største bredbåndsproblemer har været, og at man her kommer op på 1 Gbit hastigheder, er ikke i sig selv med til at sikre mod de skævvridninger i samfundet på bredbåndsområdet, der lagde til grund for ønsket om, at alle danskere får adgang til 100 Mbit i 2020.

Spørgsmålet er derfor stadig, hvordan det kommende YouSee vil agere for at arbejde mod dette mål på den længere bane.

Uro på markedet

Sammenlægningen er endnu en markant ændring på telemarkedet, der har været ganske uroligt, siden Telia og Telenor opgav deres fusion for få måneder siden.

Siden har der været prisstigninger på de billigste mobilpakker hos flere udbydere, og samtidig har Telenor sammenlagt Bibob og CBB brandet, mens Telia har opkøbt DLG’s halvdel af DLG Tele, så selskabet i dag er fuldt ejet af Telia.

Sammenlægningen mellem YouSee og TDC kunne dog sagtens være set uanset hvad, og skal formentlig også ses i lyset af YouSee’s kommende åbning af kabel-tv nettet, der gør det lettere at lave et mere ensartet produkt med resten af TDC’s produktportefølje, men som også meget vel kan give pres fra konkurrenter, der vil ind på nettet.

Ikke desto mindre vil der formentlig fortsat ske ændringer i den kommende tid på markedet – både som følge af YouSee’s kommende åbning af kabel-tv nettet, men også som følge af den skrinlagte fusion, hvor det fortsat er ventet, at der meget vel kan ske markante opkøb mellem de fire store spillere: TDC, Telia, Telenor og 3, hvor især 3 ventes at være et godt bud på en opkøber.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen fra TDC

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning