Bruger du kun internettet meget sjældent?

Der ryger rigtig mange penge i internetforbindelser. Og mange betaler også mere, end de behøver.

Er du eksempelvis på en 20 Mbit linje en time eller to hver måned betaler du reelt det samme som en bruger, der er på nettet bogstaveligt talt 100 gange så meget.

Det er sådan abonnementerne er bygget op i dag – det er simpelt og let, men det kan også virke uretfærdigt, hvis man kun bruger nettet meget lidt.

Med mobilt bredbånd er der åbnet op for, at man som meget sjælden internetbruger kan få en forbindelse, der er meget billigere, og dermed undgår man at poste flere hundrede kroner i noget, man ganske vist betragter som nødvendigt, men som man ikke føler man får tilfredsstillende meget for. Her er månedsprisen nemlig afhængig af en forbrugsgrænse.

Hvis du kun er på nettet hver tredje eller fjerde dag, og du kun laver alt det normale på nettet, og altså ikke ser (specielt mange) videoer, streamer tv eller fører telefonsamtaler over nettet, så kan du sagtens klare dig med 1 GB. Er du endnu sjældnere på nettet – måske kun et par gange om måneden, så kan du også gå ned på pakker på 200 eller 500 MB (1024 MB svarer til 1 GB). På den måde kan du få abonnementer på under 100 kroner om måneden, men få en glimrende forbindelse alligevel.

Priser på mobilt bredbånd med små datapakker

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

En simpel løsning

Mobilt bredbånd er meget let – du får et USB-modem, du skal sætte i din computer præcis ligesom når du tilslutter eksempelvis mus eller kamera, og USB-modem’et installerer automatisk sig selv, så du kan komme på nettet. Der skal ingen tekniker på besøg, og der skal ikke trækkes et eneste kabel, der hvor du bor.

Endnu en fordel er, at du kan få mobilt bredbånd med dig overalt, uanset om du er i toget, haven, på café eller i sommerhus – forbindelsen opfanger trådløse signaler, som i princippet bliver udsendt over hele landet – og så dog.

Ulemper ved mobilt bredbånd

Det kan hurtigt lyde som den evige lykke, hvis man som sjælden netbruger skifter til mobilt bredbånd, men er man ikke opmærksom kan ens jubeldans over sparede kroner og trynede internetudbydere hurtigt blive standset mere brat end en cykelrytter, der går sukkerkold op af Alpe d’Huez.

Dækningen er noget af det allervigtigste ved mobilt bredbånd. Du har to muligheder – du kan vælge at ignorere dækningen, bestille mobilt bredbånd over nettet og benytte dig af din 14-dages fortrydelsesret, hvis du ikke kan opnå tilstrækkelig hastighed.

Du kan også vælge at undersøge dækningen på forhånd, ved at se på udbydernes dækningskort. På den måde kan du allerede inden, du får dit mobile bredbånd være nogenlunde sikker på, at du kan få en ordentlig forbindelse, der hvor du bor. Du har naturligvis stadig 14-dages fortrydelsesret, hvis du køber dit mobile bredbånd over nettet – det er du ikke sikret, hvis du køber det i butikkerne, men mange tilbyder det dog alligevel.

En anden ulempe ved mobilt bredbånd er, at du i udgangspunktet kun kan have én computer på nettet. Bruger du nettet så sjældent som beskrevet i denne artikel, er det dog næppe et problem for dig, men kommer børnebørnene på besøg med hver deres computer eller lignende, så kan flere altså ikke være på nettet samtidig.

Du bliver også mere afhængig af vind og vejr, da flere ting påvirker dækningen. Det skal ikke forstås som, at din forbindelse bliver ubrugelig, så snart moder jord synes det skal dryppe en smule fra himlen, men blæser det meget eller regner, kan du godt opleve at din forbindelse bliver noget langsommere.

Du skal naturligvis også være opmærksom på, at din forbindelse ofte bliver ubrugelig resten af måneden, hvis du overskrider din fobrugsgrænse – du behøver dog ikke frygte, den bliver lukket.

Se abonnementer og priser på mobilt bredbånd


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning