Kan jeg forbedre signalet til mobilt bredbånd?

Hvis du oplever dårligt signal til mobilt bredbånd, kan du forsøge et par ting, inden du for alvor konstaterer, at alt håb er ude, og at forbindelsen ganske enkelt er for ringe, der hvor du er.

Hvis du ikke allerede har undersøgt dækningen, er det altid en god idé. Ofte vil du opleve, at hastighederne er lavere end det, dækningskortet viser, men er de hastigheder du oplever meget lavere, end det, dækningskortet ligger op til, er der for alvor håb for dig.

Et sted at starte er at forsøge at placere dig et andet sted i det eller de rum, du kan være i med din computer. Især kan det være godt at rykke mod vinduespartier, og så vidt muligt ikke sidde tæt på betonvægge.

Typisk har USB-modems forskellige farver de lyser med, alt efter hvilket signal de er på, og hvor godt signalet bliver fanget. Det allerbedste er dog at køre hastighedstest fra de forskellige steder.

Test det også upraktiske steder

I første omgang kan du roligt placere computer og modem steder, hvor det egentlig ikke vil være praktisk for dig at sidde. Finder du et godt sted mellem potteplanterne i vindueskarmen, kan du nemlig købe et USB-forlængerkabel, så du kan have din bærbare computer til at stå på bordet, mens modem’et ligger i vindueskarmen. Kablet kan anskaffes temmelig billigt, men du bør dog undgå at købe et kabel på mange meter, da lidt af hastigheden kan gå tabt med USB-kabel.

Du kan også prøve at tage din bærbare computer udendørs, og stå på et forholdsvis åbent sted med nogle meters afstand til større træer, bygninger og lignende. Kan du ikke få ordentlig signal og hastighed her, skal du desværre heller ikke regne med at kunne få det i dit hus eller lejlighed med det nuværende udstyr.

Til nogle modems kan du også købe en ekstern antenne, der virker til mobilt bredbånd, men det er langt fra alle, der understøtter dette. Hvis du er i tvivl om muligheden, er det letteste i hovedreglen at kontakte din udbyder.

Du kan også forsøge at “tvinge” USB-modem’et til at bruge det bedste signal. Af og til har modem’et en tendens til at hoppe over på de dårligere 2G-signaler, selv om den kan fange et nogenlunde fornuftigt 3G-signal, der kan give bedre hastigheder. Det er lidt forskelligt, hvordan du finder denne indstilling på et enkelte modem, men du skal typisk ind under et sted, du kan lave indstillinger og et menupunkt der hedder “netværk”/”network”.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du bruger dit mobile bredbånd andre steder, kan det være en ulempe, hvis du fastlåser det til en bestemt type netværk, men du kan naturligvis skifte frem og tilbage i indstillingerne, som det passer dig.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning