3G- og 4G-dækningen i Billund

Vil du bruge mobilt bredbånd eller smartphone i Billund? Så bør du være opmærksom på dækning.

I Danmark er der tre netværk – TDC, 3 og Telia/Telenor. Der er mange flere udbydere, men de fleste, lejer sig ind på ét af netværkene.

Hvis du har ringe dækning, kan du ikke bruge din smartphone til ret meget på nettet, og dit mobile bredbånd kan enten være ret langsomt eller decideret ubrugeligt. Derfor er det en god idé at have et billede af dækningen, i det område, man vil bruge det.

Udbyderne har lagt deres dækningskort op på nettet. De er kun vejledende, da der kan være lokale forhold, som er umulige at tage højde for. Samtidig bør man være opmærksom på, at dækningskortene viser den indendørs dækning, og derfor bliver signalet ringere, hvis man er indendørs.

Vi har set på dækningen på de tre netværk med udgangspunkt i dækningskortene, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor god dækning, du kan forvente.

Analyse af dækningen

3: 3 har fornuftig dækning i det meste af Billund, men dækningen er dog ringere i den centrale og vestlige del – især vest for Lanlandia og Legoland. Især mod syd og men også mod øst i byen er der generelt rigtig god og problemfri dækning.

Se 3’s dækningskort

Telia og Telenor: deler 3G og 4G-netværk i Danmark. Signalet bør være stærkest i det sydvestlige Billund, samt i området omkring lufthavnen. I industrikvarteret omkring Lego, er der dog ikke specielt godt 4G-signal. Har du kun adgang til 3G-masterne, har de to netværk dog glimrende signal i hele byen, dog med lidt sløvere signal langs Grindsted å. /p>

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

TDC: TDC har rigtig fin dækning i Billund. Dette gælder både på 3G- og 4G-netværket, og du vil næppe opleve store problemer med at fange signal. I industrikvarteret omkring Lego er der dog en anelse ringere dækning, men du bør dog have signal nok til at du kan få adgang til nettet på telefon eller med mobilt bredbånd. I den sydlige del af byen er der dog et parområde medmindre god dækning, ligesom der er områder langs Vejlevej, hvor dækningen er ringe.

Se TDC’s dækningskort

Se dækningskortene

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Generelt om dækningen

TDC står umiddelbart stærkest i Billund, hvis man tager oplandet med. Vil du stort set kun bruge forbindelsen i Billund by, er der dog ikke nævneværdige problemer ved nogle af udbyderne – men du er mest sikker på god dækning ved TDC, mens Telia-Telenor umiddelbart står ringest.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning