Yderområder nærmer sig bykommuner

Når det kommer til internethastigheder, er yderkommunerne ikke længere helt så langt fra vilkårerne i bykommunerne.

Det viser den seneste kortlægning fra Energistyrelsen over mulige hastigheder. Kortlægningen er sket med udgangspunkt i Tjekditnet.dk, der er Energistyrelsens hjemmeside, hvor man kan finde mulige hastigheder og teknologier på danske adresser.

I yderkommunerne er adgangen til mindst 100 Mbit download og 30 Mbit upload steget med 4 procentpoint fra 2017 til 2018 – og det er den største stigning blandt de fire kommunetyper. Det er nu 81 procent af adresserne i yderkommunerne der kan modtage 100/30 Mbit eller mere.

Region Sjælland haler ind

Region Sjælland er stedet med den mest positive udvikling. Her er det nemlig nu 5 procentpoint flere, der kan modtage 100/30 Mbit. Ikke desto mindre er det også kommet på en billig baggrund, da Region Sjælland fortsat er bagest med kun 84 procent, der kan modtage hastigheden.

Ikke desto mindre tyder det også på, at vi stadig er langt fra at nå målet, der blev sat i 2013 om, at alle danskere skulle have mindst 100/30 Mbit senest i 2020. I 2018 var tallet kommet op på 91 procent, og selv med 5G om hjørnet, kan der næppe være komplet dækning med 100/30 Mbit i 2020.

Undersøgelsen viser også, at 74 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 500 Mbit – hastigheder, der kan leve op til selv den meget kræsne privatforbrugers behov, og også langt de fleste virksomheders.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen fra Energistyrelsen

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning