3G- og 4G-dækningen på Bornholm

Leder du efter mobilt bredbånd eller vil du bruge din smartphone på Bornholm? Der er stor forskel på dækningen hos de fire udbydere af mobilt bredbånd på Bornholm.

Vi har undersøgt dækningskortene ved udbyderne, så du kan få et billede af, og hvor der er mindre god dækning og hvor dækningen omvendt er god, så du ved, hvad du kan forvente af dit abonnement – uanset om du er fastboer, eller skal til Bornholm som turist. Det er en god idé, du også selv tjekker dækningen, og du finder links i gennemgangen – vi opdaterer vores gennemgange flere gange om året, men der kan være områder, der er særligt relevante for dig, ligesom der løbende kommer nye master.

I alt er der tre danske netværk, der sender 3G- og 4G-signaler, som kan opfanges af smartphones og til mobilt bredbånd. Der er mange flere udbydere, men de mindre lejer sig ind på et af de fire netværk. De fire udbydere med eget netværk er 3, TDC, Telia og Telenor – Telia og Telenor deler dog 3G- og 4G-master sammen, og det betyder dataforbindelsen i praksis er ens. De har dog lidt endnu hver deres 2G-netværk.

Analyse af dækningskortene

Opdateret: 11. juni 2015

TDC: TDC har fin dækning, og især på 4G er de solidt med. Der er faktisk næsten 4G hele vejen langs kysten, selv om signalet ikke er lige stærkt overalt – slet ikke indendørs. Centralt på Bornholm – særligt på den nordlige halvdel – er der dog mange og småområder med mindre god 4G-dækning. I disse områder står det også typisk sløvt til med 3G-dækningen, og derfor kan du have svært ved at bruge dataadgangen til mobilt bredbånd eller data på din mobiltelefon flere steder, og mens TDC er med i kampen om 4G-førertrøjen halter de umiddelbart bagest på 3G-området.

I store dele af området mellem Svaneke, Aakirkeby og Gudhjem vil du have mindre stærkt signal – det er ikke et problem overalt, men der er flere steder med endda meget mangelfuld dækning, og altså også så ringe dækning, at dataadgangen er enten ubrugelig eller i bedste fald meget langsom. I byerne og generelt langs kysten er der dog kun få problemer Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee.

3: 3 har det mindst detaljerede kort, og derfor skal der lidt mere til før de mindre huller dukker op.

3 har generelt rimelig dækning langs det meste af kysten. Midt på den sydlige kyst, er der dog 8-10 kilometer, hvor der er mindre optimal dækning. Længere inde på øen er der også flere områder, hvor du må spejde langt efter nærmeste mast fra 3. Det gælder særligt mellem Aakirkeby og Neksø/Svaneke samt dele af området mellem Hasle, Gudhjem og Klemensker. Mange steder er det dog muligt at få fornuftige hastigheder.

Umiddelbart bør du ifølge kortet kun meget få steder opleve reelt dårlig dataadgang, men i praksis vil du formentlig støde på flere datahuller i de nævnte områder. Umiddelbart er 3 dog en anelse foran TDC på 3G-området. 3 har 4G i Rønne og en større del af oplandet – ikke mindst mod nord, hvor det næsten når til Hasle. Der er desuden 4G i Gudhjem og særligt et større område mod syd omkring Østerlars. Desuden er der 4G i Allinge og et større område sydvest for Allinge. 3 er dog klart bagest på 4G-området på Bornholm, idet de øvrige udbydere har 4G, der kan konkurrere 3G. Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister og Zenji.

Telia/Telenor: Telia og Telenor deler alle master i Danmark.

De har ganske imponerende 4G – især langs kysterne. Nord for Rønne og reelt hele vejen mod Sandvig er der dog langs kysten småproblemer med 4G-dækningen, og syd for Hasle vest for Hovedvejen er 3G-signalet også sløvt.

Udover dette har 4G også problemer i en større stribe fra Nyker, sydligt forbi Årsballe og herfra helt til Nexø. Især syd og sydøst for Årsballe er der også problemer med faktisk både 2G og 3G-netværket, og det vil derfor være meget svært bare at foretage opkald. Dette gælder også en stor del af området nordvest for Nexø.

Generelt er der flere småproblemer hist og her, men Telenor har også et af de mere detaljerede dækningskort, og alt i alt er de fint med på Bornholm, og står særdeles stærkt så længe du ikke er midt på øen, eller langs vestkysten.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenor og Telias netværk bruges også af CBB Mobil(Telenor), Bibob (Telenor), OK Mobil (Telenor), DLG Tele (Telia) og Call me (Telia)

Generelt om dækningen på Bornholm

Generelt er der flere problemer ved alle udbyderne på Bornholm. Særligt nord for hovedvejen mellem Rønne og Nexø er der problemer. Umiddelbart har Telenor og Telia samlet set et mindre forspring på dele Bornholm, men er tæt forfulgt af TDC i disse områder, og TDC ser yderligere ud til at have et lille forspring på det centrale Bornholm – og særligt på 4G-området er de umiddelbart en anelse foran Telia og Telenor, mens 3 halter et godt stykke efter.

På 3G-området er det isoleret set meget tæt mellem alle tre netværk, så kan man nøjes med 3G, eller understøtter ens udstyr alligevel ikke 4G, så er det mange steder en meget tæt kamp. Det kan derfor være en god idé selv at kaste et nærmere blik på kortene, hvis et eller flere steder er særligt relevante for din situation.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Vi har samlet priser på mobilt bredbånd hos de forskellige udbydere.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning